GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Naveta Discovery a plecat în ultima misiune în spaţiu. Imagini în premieră de la eveniment

[ 0 ] 24 iunie 2012 |

Discovery, cea mai veche dintre cele trei navete ale flotei spaţiale, a decolat joi, 24 februarie  la 21.53 GMT (16.53 ora locală) pentru ultima misiune, a 39-a în 26 de ani de serviciu, potrivit BBC.

Ca de obicei, o mulţime uriaşă de oameni a venit să asiste la scrierea unei bucăţi de istorie. Aşteptarea lor a fost mai lungă decât se prevăzuse – numărătoarea finală a fost amânată cu trei minute din cauza unei probleme a sistemului informatic care urmăreşte transferul pe orbită.

De îndată ce problema a fost rezolvată, controlorii de la sol au repornit ceasul şi au strigat către echipajul de pe Discovery: “Bucuraţi-vă de călătorie”. Comandantul navetei, Steve Lindsey, a răspuns: “Apreciem toată munca dumneavoastră; şi pentru cei care privesc, pregătiţi-vă să fiţi martorii măreţiei şi puterii navetei Discovery când se ridică pentru ultima dată de la sol.”

Cele două rachete propulsoare, ce asigură 80% din presiune la începutul ascensiunii de opt minute şi jumătate pentru a atinge orbita, s-au separat, aşa cum a fost planificat, la două minute după decolare pentru a cădea în Oceanul Atlantic, de unde vor fi recuperate şi refolosite. De acum, Discovery depinde numai de cele trei motoare criogenice pentru a se plasa pe orbită la o altitudine de 225 km.

Imagini in premiera de la eveniment:

Tag-uri: , , , , , ,

Categorie:: Turism aerian, Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.