GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

A murit prima femeie care a fost in Spatiu

[ 2 ] 25 iulie 2012 |

Sally Ride, prima astronaută americană care a ajuns în spaţiu, a murit luni din cauza unui cancer la pancreas. Avea 61 de ani.

Sally Ride a ajuns pentru prima dată în spaţiu în luna iunie a anului 1983, la bordul unei navete a NASA. Ea a fost şi cea mai tânără astronaută americană care a ajuns în spaţiu, la vârsta de 32 de ani.

Şeful Agenţiei spaţiale americane, Charles Bolden, a caracterizat-o pe doamna Ride drept o femeie care “a spart tipare cu graţie şi profesionalism şi a schimbat la propriu programul spaţial american”.

Şi preşedintele american Barack Obama, pe care Ride l-a susţinut la alegerile din 2008, i-a adus un omagiu acestei “eroine naţionale”. A descris-o ca pe un “model puternic” care “a inspirat generaţii de tinere” să meargă în spaţiu.

 

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: People, Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (2)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Mihai spune:

    Titlul e nitel gresit, daca ne gandim ca prima femeie in staiu a fost Valentina Tereskova, si ea traieste (si cred ca bine merci).

  2. Mihai spune:

    Corect. Valentina Vladimirovna Tereshkova a fost prima femeee cosmonaut din lume. A zburat in spatiu cu nava Vostok 6 la data de 16 iunie 1963. Valentina Tereshkova a facut parte din cadrul Fortelor Aeriene Sovietice. Inainte de a zbura in spatiu Valentina Tereshkova a fost textilista si practica parasutismul.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.