GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Zbori cu paramotorul? C.S. Universitatea Timişoara te invita la o competitie inedita, de sensibilizare a autoritatilor si publicului

[ 1 ] 16 august 2012 |

Desi este o simulare a unei situatii reale de cautare-salvare, in fapt este o competitie sportiva, iar cele pascal ub2 Small 300x200 Zbori cu paramotorul? C.S. Universitatea Timişoara te invita la o competitie inedita, de sensibilizare a autoritatilor si publiculuimai bune interventii vor fi premiate.

Weekendul acesta in Timisoara se organizează o  operaţiune de cercetare-salvare a unei persoane dispărute. Zona de căutare este calculată de specialişti şi cuprinde albia râului Timiş pe o distanţă de 10-15 km, pădurea din vecinătatea comunei Giroc (aprox. 2.000 ha) şi terenurile agricole din vecinătate.

La operaţiune vor fi invitate sa participe toate forţele specializate în acţiuni de căutare-salvare: ISU, Poliţia, SMURD, Serviciul voluntar şi privat pentru situaţii de urgenta Giroc, Cercetaşii României, SALVO Timişoara, grupurile de motociclişti şi ATV precum şi piloţii de paramotor din România, Ungaria şi Serbia. Se estimează că vor fi în jur de 200 de căutători.
Desigur, totul este un scenariu. Personajele sunt fictive iar acţiunea este în fapt o simulare a unei intervenţii în cazul unei situaţii de urgenţă în care prezenţa paramotorului este imperios necesară.
Aceasta actiune doreste sa demonstreze atât utilitatea paramotorului în cazul operaţiunilor aeriene de căutare-salvare cât şi calitatea piloţilor acestor “teribile” aparate de zbor.

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , , ,

Categorie:: Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement