GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Rusia concurează GPS-ul american cu un super satelit

[ 0 ] 25 septembrie 2012 |
Rusia are nevoie de 24 de sateliţi pentru GPS

Rusia a lansat sâmbătă un satelit care odată instalat pe orbită ar permite Moscovei să-şi creeze propriul sistem de navigaţie prin satelit, devenind şi un potenţial concurent al binecunoscutului GPS, America’s Global Positioning System, scrie  BBC . De data aceatsa, încercare a fost o reuşită, după ce în decembrie o tentativă de lansare simultană a trei sateliţi a eşuat cu o prăbuşire în Oceanul pacific, în apropiere de Hawaii.

Premierul rus Vladimir Putin declara că sistemul numit Glonass-K va oferi ţării suveranitate în navigaţia prin satelit. BBC, citând experţi în domeniu, susţine că din motive comerciale şi militare, Rusia nu vrea să fie dependentă de GPS-ul american.

Satelitul Glonass a fost transportat în spaţiu de o rachetă Soyuz. Alte lansări sunt programate în viitorul apropiat. Pentru ca sistemul de navigaţie să fie gata, Rusia are nevoie de 24 de sateliţi operaţionali.

Incoming search terms:

Alte articole care s-ar putea sa-ți placă

Tag-uri: , , ,

Categorie:: Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement