GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Unde esti cel mai in siguranta intr-un avion de pasager | VEZI unde sa iti rezervi un loc data viitoare!

[ 0 ] 13 septembrie 2012 |

Cercetătorii au ajuns la concluzia că cele mai sigure locuri dintr-un avion sunt cele de la margine şi cât mai aproape de o ieşire de urgenţă. Asta după un studiu de 20 de ani, ţinând cont de 105 accidente aviatice şi intervievând 2.000 de supravieţuitori. Relativ explicabil, pasagerii care au cel mai multe şanse să supravieţuiască sunt cei aflaţi în vecinătatea unei ieşiri de urgenţă şi pe scaunele din margine, ei putând să iasă cel mai repede din avion. Şansele se reduc simţitor pentru cei care stau la mai mult de 6 rânduri de ieşire.

Conform unui sondaj Skyscanner, pasagerii preferă primele şase rânduri ale unei aeronave. Locul la geam este preferat de 60 la sută dintre călători, în timp scaunul din mijloc este dorit de doar unu la sută dintre pasageri. Scaunul cel mai evitat de cei care călătoresc cu avionul este 31E, un loc de mijloc aflat în spatele aeronavei, care nu este apropiat nici de uşi, nici de toalete.  Cel mai căutat este scaunul 6A. Cei care aleg acest scaun pot coborî mai repede din avion, fără să fie prea aproape de îmbulzeala care se creează, şi se află şi în apropierea toaletei.

Contrazicand studiile, Todd Curtis, autorul cartii “Understanding Aviation Safety Data” spune in paginile acesteia ca nu exista locuri “mai sigure” in avion. In ciuda faptului ca exista mai multe studii ce spun ca anumite “parti” din cabina aeronavelor sunt mai sigure decat altele, acest lucru nu poate fi demonstrat stiintific.Dupa cum explica Curtis, fiecare accident aviatic are la baza o cauza determinata de mai multi factori, ceea ce face ca aceasta cauza sa fie una complexa. Din cauza acestei complexitati exista slabe sanse sa se indentifice asa zisele locuri “mai sigure” de la bordul unei aeronave.

Voi ce parere aveti? Exista sau nu locuri mai sigure intr-un avion?

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , ,

Categorie:: Editorial



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement