GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
zbor-de-agrement

Base jump de pe…Mont Blanc!

[ 0 ] 2 octombrie 2012 |

Muntii si varfurile inalte au fost intotdeauna irezistibile pentru alpinistul si BASE jumper-ul Valery Rozov, care si-a mai trecut in palmares TS 110706 MONTE BIANCO 0001 300x261 Base jump de pe...Mont Blanc!inca o premiera mondiala – a sarit de pe Mont Blanc, mai exact de pe Grand Pilier d’Angle (4243 m). Timp de 35 de secunde, Rozov a cazut in gol purtand doar un wingsuit, atingand o viteza de peste 200 km/h, inainte de a deschide parasuta cu ajutorul careia a aterizat in siguranta pe ghetarul Brenva (3100 m).

In varsta de 46 de ani, Rozov a dorit sa urce pe unul dintre cele mai legendare varfuri, Grand Pilier d’Angle, catarandu-se timp de doua zile insotit de alpinistul rus Alexander Ruchkin, ghidul montan de origine franceza David Authermann si fotograful de origine elvetiana, Thomas Senf. Echipa a inceput periplul sau pe 4 iulie si si-au petrecut prima noapte in bivuacul Eccles (3850 m.) In ziua urmatoare, Rozov a urcat pana pe Col De Peuterey (3934 m) si a continuat pana pe Grand Pilier d’Angle, de unde a si efectuat si saritura. (foto Red Bull).

De indata ce a aterizat pe ghetarul Brenva, Valery Rozov a afirmat: „Fiind prima persoana care a sarit de pe unul dintre cele mai legendare varfuri din lume este nu numai o experienta fantastica, dar este si o imensa onoare pentru mine. Vantul m-a fortat sa efectuez o saritura putin mai scurta decat mi-as fi dorit, insa a fost un salt foarte tehnic, astfel incat orice greseala, fie si minora, ar fi putut fi fatala. Mont Blanc-ul este absolut spectaculos si mi-a castigat inima. Daca sunt conditii meteo bune, as dori sa mai incerc o alta saritura peste cateva zile la Grandes Jorasses”.

TS 110706 MONTE BIANCO 0002 300x199 Base jump de pe...Mont Blanc!

DL 110706 ValeryRozov 510 300x200 Base jump de pe...Mont Blanc!

Filmul evenimentului poate fi vazut dand click AICI.

 

Tag-uri: , , , , , , , , , ,

Categorie:: Aventură, Parasutism, Sport extrem, Turism aerian, Ultimele Stiri


Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement