GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
zbor-de-agrement

Cum vede managerul privat al TAROM flota companiei peste cativa ani. De ce ar iesi compania din Skyteam si IATA

[ 0 ] 23 februarie 2013 |

În câţiva ani Tarom ar putea avea o flotă aeriană nouă, uniformă, ceea ce ar putea duce la reducerea costurilor cu combustibilul cu 35%, a declarat joi directorul general al Tarom, belgianul Christian Edouard Heinzmann, intr-o intalnire cu jurnalistii, scrie gandul.

În prezent flota aeriană a operatorului aerian naţional este compusă din 23 de aeronave, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Astfel, în prezent flota operatorului cuprinde: o aeronavă Boeing B737-800, 4 aeronave Boeing 737-700, 4 aeronave Boeing 737-300, 4 aeronave Airbus A318-111, 7 aeronave ATR 42-500, 2 aeronave ATR 72-500 şi o aeronavă Airbus A310-325.

Managerul privat al Tarom spune că peste doi ani flota operatorului aerian naţional ar putea scădea la 20 de aeronave.

Heinzmann a explicat că Tarom va organiza o licitaţie prin care va fi ales un producător care va livra noi aerovane în schimbul celor vechi, printr-o operaţiune de «phase in/ phase out».

Pe de altă parte, managerul privat vrea ca avioanele Tarom să facă mai multe zboruri pe zi, pentru ca operatorul să devină mai eficient. În acest context, el a spus că fiecare aeronavă efectuează în medie opt ore de zbor pe zi, fiind de părere că ar trebui să se ajungă la 12-14 ore de zbor pe zi.

Peste 350 de milioane de dolari pentru achiziţionarea de aeronave

În 1992 Tarom a demarat un proces intensiv de modernizare a flotei aeriene. Două aeronave Airbus A-310 au fost achiziţionate în 1992, două aeronave Boeing 737 în 1993, iar alte trei aeronave Boeing 737 în 1994. Începând cu anul 1998, flota TAROM s-a îmbogăţit cu şapte aeronave ATR 42-500 pentru curse interne şi regionale, precum şi cu alte 4 aeronave Boeing 737.

Din 1992, Tarom a investit mai mult de 350 de milioane dolari în achiziţionarea de noi aeronave şi echipamente. “Compania intenţionează să continue acest proces de modernizare prin achiziţia de noi aeronave performante”, se arată pe site-ul companiei.

Compania operează în prezent pe zborurile externe şi interne cu o flotă compusă din 23 aeronave.

Tarom vrea să iasă din Sky Team şi IATA

Christian Heinzmann, directorul general al Tarom, a confirmat zvonurile apărute în presă cu privire la posibilitatea ca operatorul aerian să părăsească Sky Team şi IATA.

Există în planul de management posibilitatea ca Tarom să iasă din Sky Team, dar problema este că e foarte dificil. Ar putea fi şi iesirea din IATA. Pentru că trebuie să ne uităm la profitabilitatea companiei, trebuie să ne uităm la viitor. Ştiu ca SkyTeam este prestigioasă, ştiu că IATA este prestigioasă, dar trebuie să pui totul în balanţă. Ryanair nu este parte a acestor organizaţii. Sigur, nu vrem să transformăm Tarom într-o companie low-cost, dar asta nu înseamnă că nu ne putem ridica fără IATA sau Sky Team. Sunt foarte multe companii care nu fac parte din aceste două organizaţii şi au succes”.
Apartenenţa Tarom la Sky Team permite accesul la o reţea lărgită de destinaţii ale celorlalţi 18 membri (Aeroflot, Aerolineas Argentinas, AeroMexico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Airlines, Kenya Airways, KLM, Korean Air, MEA, Saudia, Vietnam Airlines, XiamenAir).

Ministrul Fenechiu: Tarom trebuie să cumpere sau să închirieze aeronave noi

  În schimb, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat joi, potrivit Mediafax, că în opinia lui Tarom trebuie să îşi mărească flota de avioane, prin achiziţii sau închirieri, pentru a-şi putea dezvolta activitatea.

“Deocamdată discutăm. Da, trebuie să cumpere sau să închirieze Tarom avioane noi. (…) Există dorinţa de a dezvolta compania, nu poţi dezvolta o companie aeronautică decât mărindu-i activitatea. Nu-i poţi mări activitatea decât dacă ai un număr mai mare de avioane. Vrem să cumpărăm avioane noi şi să uniformizăm flota”, a spus ministrul, după  conferinţă.

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , , , ,

Categorie:: People, Timp liber, Turism aerian, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement