GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

S-a stabilit. Fuziunea dintre mai multe companii aeriene va da nastere celui mai mare transportator aerian, care va avea o flota de peste 900 de avioane

[ 0 ] 15 februarie 2013 |

Compania AMR, care detine American Airlines, si US Airways Group, stabileste ultimele detalii importante ale unui acord de fuziune care va crea cel mai mare operator aerian din lume, afirma surse apropiate situatiei, citate de Wall Street Journal.

Fuziunea este foarte aproape sa devina realitate, relateaza si BBC, care citeaza surse din industrie. Noua companie va avea o capitalizare de peste 10 miliarde de dolari si va deveni cel mai mare operator dupa trafic in SUA, depasind United Continental Holdings.
Compania formata prin fuziunea celor doi giganti ai aviatiei va opera sub brandul American Airlines, insa cel care se va afla la conducere va fi, cel mai probabil, Doug Parker, actualul sef al US Airways. In ciuda faptului ca US Airways nu este o companie foarte mare, firma a prosperat in ultimii ani. In 2012 a raportat profit record de 637 milioane de dolari.
Noul operator de zbor va avea o flota de peste 900 avioane, in jur de 3.200 de zboruri pe zi si va numara aproape 95.000 de angajati.
Acordul ar fi fost semnat chiar miercuri. Fuziunea va aduce American Airlines mai aproape de compania rivala, Delta Airlines, a carei valoare de piata este estimata in prezent la 11 miliarde de dolari. In schimb, din cauza faptului ca firma mama a American Airlines a depus actele pentru faliment in urma cu mai bine de un an, creditorii vorimages9 S a stabilit. Fuziunea dintre mai multe companii aeriene va da nastere celui mai mare transportator aerian, care va avea o flota de peste 900 de avioane continua sa detina 72% din companie.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,

Categorie:: Avioane, People, Timp liber, Turism aerian, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement