GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
zbor-de-agrement

Capitolul “Tupolev 154″ din Istoria Aviatiei Sovietice a fost incheiat

[ 0 ] 2 martie 2013 |

 

640x424xDSC 1345 15 640x424.jpg.pagespeed.ic .srSokXlIm3 300x198 Capitolul Tupolev 154 din Istoria Aviatiei Sovietice a fost incheiatZiua de 7 Februarie 1972 a marcat intrarea in serviciu a Tupolevului 154. Primul exemplar al acestui model de avion a fost livrat la vremea aceea catre Aeroflot.

Saptamana trecuta, dupa 40 de ani de la intrarea in slujba aviatiei civile, productia trimotorului  TU-154 a luat sfarsit. Ultimul exemplar al acestui model a fost livrat catre Ministrul de Aparare Rus, conform agentiei de presa RIA Novosti. In total, de-a lungul celor 40 de ani, au fost produse peste 1.000 de aparate.

Tu-154 a fost cel mai longeviv trimitor din lume, rivalizand cu Lockheed L-1011 Tristar si Boeing 727, de-a lungul a decenii intregi. Spre deosebire de ele, a fost produs pe o perioada mai indelungata de timp.

Daca toti il ironizau cand venea vorba de marimea trenului de aterizare, caci era foarte supradimensionat, rusu’…a stiut o treaba: Tu-154 era capabil sa aterizeze si pe piste nebetonate! Totodata, acest model de Tupolev a fost si foarte sigur: conform Aviation Safety Network, a fost implicat in 68 de  incidente serioase, in vreme ce echivalentul sau de la Boeing, modelul 727, a fost implicat in 159 incidente. Diferenta este ca de-a lungul vremii au fost construite 7.000 de aparate B727, asa ca, daca stam sa ne gandim, balanta e la mijloc…Raportul acesta e din ciclul…”sunt mai putine accidente aviatice decat auto”. Evident, dar sunt si mai putine avioane pe cer decat masini pe sosele, nu?

In prezent, 104 Tupolevuri 154 mai zboara, pentru diferite companii aeriene sau diversi operatori militari.

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Avioane, Editorial, Pilot Magazin TV, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement