GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
zbor-de-agrement

Doi militari romani morti si alti trei raniti grav intr-un accident de elicopter petrecut ieri dupa – amiaza in Judetul Bacau

[ 1 ] 8 martie 2013 |

Un elicopter militar, tip IAR-330 Puma Socat, al Flotilei 95 Aeriene, s-a prăbuşit ieri, în jurul orei 16.00, în timpul executării unui zbor în formaţie, a anuntat MAPN intr-un comunicat de presa.
În accidentul aviatic produs în apropierea localităţii Bereşti -Bistriţa, judeţul Bacău, şi-au pierdut viaţa maistrul militar cls. a III-a Laurenţiu Chiru şi plutonierul Vasile Manolache iar locotenent-comandorul Petru Pricop-pilot, căpitanul Cătălin Balmuş-pilot şi caporalul cls. a III-a Doru Nănescu-paramedic, au fost răniţi.
Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment este alături de familiile militarilor căzuţi la datorie şi este preocupată de starea răniţilor.
În toate unităţile militare din ţară şi bazele din teatrele de operaţii unde sunt militari români se vor desfăşura vineri, 8 martie, ceremonii militare în memoria militarilor căzuţi în accidentul aviatic.

Elicopterul IAR 330 Puma SOCAT este o variantă a IAR 330, elicopter de luptă produs de IAR sub o licenţă cumpărată de la firma franceză Aérospatiale.

IAR 330 a fost una dintre puţinele colaborări în plan militar dintre o ţară NATO şi una din blocul comunist, programul începând în iulie 1974.
Elicopterul atinge viteza maximă de 263 km/oră şi are o rază de acţiune de 550 de kilometri, fără rezervoare suplimentare. Caracteristicile tehnice mai include un plafon de serviciu de 4.800 metri şi o viteză ascensională de 9.2 m/s.

Echipajul unui astfel de elicopter are 3 membri, cu o capacitate de 16 pasageri.

 

Dumnezeu să-i odihnească!

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Elicoptere, People, Pilot Magazin TV, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (1)

Feed RSS pentru comentarii

  1. dureros moment pt. bacauani …dumnezeu sa-i ierte si sincere condoleante familiilor!

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement