GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
zbor-de-agrement

Stiti care a fost prima convorbire radio din timpul unui zbor?

[ 0 ] 7 martie 2013 |

 

kiddo the airship cat 197x300 Stiti care a fost prima convorbire radio din timpul unui zbor? In 1910 Walter Willman si cinci companioni au pornit intr-un dificil zbor, in incercarea de a traversa Oceanul Atlantic. Pe langa ei, pasagera era si pisica lui Walter, Kiddo.

Din pacate, Kiddo nu era atat de entuziasmata de zbor, asa ca, nu la mult timp dupa decolare, a inceput sa miorlaie si sa se agite, enervandu-si “colegii” de calatorie. Cum aeronava “America” purta o groaza de echipamente radio, Walter s-a folosit de acestea pentru a le transmite celor de la sol sa vina sa recupereze mata. Istorica convorbire a fost: “Roy, vino sa iei nenorocita asta de pisica!”.

Imediat a urmat si un plan: America a coborat aproape de apa, iar Kiddo trebuia sa fie lasat intr-o barca, cu ajutorul unei plase si a unei sfori. Apele erau insa prea agitate, iar pisica a trebuit sa se intoarca in avion. Din fericire, patrupedul s-a mai calmat (probabil s-a speriat destul de bine in urma incercarii de amerizare) si s-a asezat confortabil intr-un colt. Mata a redevenit agitata atunci cand a simtit ca se strica vremea, fiind cel mai util barometru de la bordul aeronavei America.

Din pacate, incercarea temerarilor a esuat, datorita conditiilor meteo, insa s-au stabilit cateva recorduri: au stat in aer 72 de ore si au zburat peste 1.000 de mile, cifre importante la vremea aceea.

Ce s-a intamplat cu Kiddo la intoarcerea acasa? S-a “pensionat” din aviatie si a fost crescuta in continuare de fiica lui Walter.

 

Tag-uri: , , , , , , , ,

Categorie:: People, Raid, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement