GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Doi piloti Air India s-au culcat si au lasat o insotitoare de bord la mansa

[ 3 ] 7 mai 2013 |

Un incident uimitor  s-a produs recent în timpul zborului AI 133 al companiei Air India pe ruta Bangkok-New Delhi: ambii piloţi s-au dus la culcare, lăsând-o – timp de 40 de minute – în locul lor la manşa aeronavei cu 166 de pasageri la bord pe o stewardesă stagiară, relatează Times of India.

Atunci când avionul a luat înălţimea necesară, primul pilot – Ravindra Nath a spus că are nevoie să meargă la toaletă, a părăsit cabina piloţilor şi s-a dus să doarmă la Business Class.

Procedura standard a companiei Air India prevede ca minimum un pilot să se afle în cabina de pilotaj pentru a ţine sub control zborul şi, dacă este necesar, să oprească pilotul automat şi să preia conducerea aeronavei.

Cu toate acestea, după o jumătate de oră, căpitanul aeronavei – B. K. Soni a decis să se alăture colegului său. Este adevărat că, înainte, le-a chemat pe cele două însoţitoare de bord, printre care şi stagiara Kanika Kala, şi le-a explicat preţ de câteva minute cum se pilotează un avion.

După aceea, căpitanul a conectat pilotul automat şi s-a retras. Cei doi nu au putut să doarmă mai mult de 40 de minute, întrucât stewardesa stagiară a deconectat accidental pilotul automat şi, speriată, a trezit piloţii.

Incidentul a ajuns în atenţia Direcţiei Generale pentru Aviaţia Civilă din India (DGCA) care a anunţat că piloţii vinovaţi au interdicţie de a mai zbura o perioadă de timp ca urmare a încălcării normelor de siguranţă.

Tag-uri: , , , , , ,

Categorie:: Timp liber, Turism aerian, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (3)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Tabloid sau profesionist? Air India A321 enroute on Apr 12th 2013, 2 cabin crew in cockpit, autopilot disconnected unintentionally – http://avherald.com/h?article=461b7ada&opt=0

  2. Gogu Velisaru spune:

    Gulguta de presa. Air india au personal bine calificat dar fiecare pe carca lor.Fereasca al de sus sa ai de-a face see you DGCA India sant f stricti, si nu admit rabat de la calitate si siguranta zborului.Va rog sa ma credti ptr. ca am lucrat doi anii in India la o companie aeriana civila in Bangalore.

  3. Mihai spune:

    De ce oare nu au oprit de la zbor si aeronava, ba chiar si pasagerii?

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement