GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Un Antonov AN-2 a aterizat fortat ieri, 10 Mai, langa Strehaia

[ 2 ] 11 mai 2013 |
646x404 300x187 Un Antonov AN 2 a aterizat fortat ieri, 10 Mai, langa Strehaia

foto: adevarul

Avionul utilitar a aterizat de urgenţă în jurul orei 10.30, în localitatea Ciochiuţa, în apropiere de Strehaia. La bordul aparatului de zbor se aflau trei persoane care nu au fost rănite în urma incidentului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, Ramona Nistor, avionul utilitar aparţine unei firme din Timişoara şi împrăştia insecticid pe câmpurile din zona unde a aterizat.

Echipajul de pompieri care s-a deplasat la faţa locului a asigurat măsurile pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu.

Pilotul, unul experimentat, cu 6.000 de ore de zbor la activ, a declarat că la un moment dat a simţit cum pierde puterea motorului, lucru confirmat şi de un martor, care a văzut aeronava planând, cu motorul nefuncţional.
L-am văzut zburând deasupra casei şi am zis că e ceva în neregulă fiindcă era fără motor şi am fost sigur că ceva s-a întâmplat. A avut noroc că a aterizat forţat fiindcă era şi pasarela foarte înaltă şi putea să se întâmple o tragedie ori putea să atingă firele de înaltă tensiune de la calea ferată. A fost un noroc şi probabil că este un pilot experimentat”, a spus un martor ocular.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţului (IPJ) Mehedinţi, Nicolae Lohon, a declarat, exclusiv pentru AGERPRES, că măsura a fost luată întrucât în urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că aceştia, angajaţi ai unei firme din Timişoara, au consumat băuturi alcoolice.’Conform uzanţelor cazul a fost declinat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. La instrumentarea acestuia au participat un procuror al parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia, lucrătorii Secţiei de Poliţie Strehaia şi specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi. Membrii echipajului sunt acuzaţi de încălcarea flagrantă a Codului aerian’, a precizat Lohon.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (2)

Feed RSS pentru comentarii

  1. patitu spune:

    Sunt niste nenorociti.
    Nu le plangeti de mila.
    In jud Arad ,au stropit si au distrus pomii fructiferi ai particularilor ,cand au stropit floarea soarelui . Totii pomii s-au uscat.
    Ei fac legea.
    Nimeni nu raspunde de nimic.
    Ar trebui bagati la puscarie.
    Daca vrea cineva ,pot sa dau poze si filmulete cu zboara acesti nemernici peste casele oamenilor.
    Efectiv te spala cu solutiile lor in curtea ta.

  2. Ion spune:

    Poti sa iei legatura cu Autoritatea Aeronautica Civila Romana in legatura cu acele filmulete si poze.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement