GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Cursele aeriene fara escala din Australia catre Europa – cu motoatele pregatite sa fie bagate in plin

[ 1 ] 5 iunie 2013 |

Desi cei de la Qantas s-au ambitionat sa fie primii din lume care opereaza cele mai lungi zboruri fara escala, pe rute gen Australia-Europa, dorinta lor este umbrita de catre cei de la Turkish Airlines, care, in viitorul apropiat, ar putea sa realizeze aceste zboruri. 

Cu baza in Istanbul, cel mai estic punct al Europei, cei de la Turkish vor lansa primele zboruri catre Sydney chiar de la anul! La inceput insa, ruta va avea un punct de oprire in Asia.

political world map big 500x250 Cursele aeriene fara escala din Australia catre Europa   cu motoatele pregatite sa fie bagate in plin

Odata eliminat “pit-stop-ul”, Istanbul – Sydney va deveni cel mai lung traseu aerian comercial din lume, titulatura pe care momentan o au doar cei de la Singapore Airlines pentru zborul Singapore-New York, cu o durata de 19 ore, pe o distanta de 15.544 de kilometri.

Singurul avion capabil sa execute aceasta cursa este Boeing 777-200 LR, avion pe care cei de la Turkish momentan nu il detin. Au in flota insa varianta cu autonomie mai mica, 777-300 ER, din aceasta cauza si oprirea pe pamanturile Asiei.

Ca fapt divers, in 1989, cei de la Qantas au operat un zbor demonstrativ din Londra pana in Sydney cu un 747-400. “Plimbarea” a durat 20 de ore ce au insumat 17.016 de kilometri, s-a facut cu un combustibil diferit si la o viteza mai mica, pentru a ajunge cu un singur plin la destinatie. Dar acesta a fost doar un testyahoo smiley Cursele aeriene fara escala din Australia catre Europa   cu motoatele pregatite sa fie bagate in plin

Tag-uri: , , , , ,

Categorie:: Turism aerian, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (1)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Maestrul RA spune:

    Foarte frumos s a dezvoltat Turkish in ultimii 5-7 ani .Bravo lor !

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement