GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

O aeronava Wizz Air a aterizat fara o parte din trenul de aterizare. Nici un pasager nu a fost ranit

[ 2 ] 8 iunie 2013 |

Un Airbus A320, urma sa aterizeze la Ciampino, aeroportul secundar din capitala Italiei, astazi, 8 iunie, la ora 7:35.  Potrivit unui comunicat de presa al Agentiei Nationale pentru Aviatia Civila din Italia (ENAC), in cursul manevrelor de aterizare la Ciampino, la ora 7:23, pilotul si-a dat seama, ca avionul are probleme cu rotile din stanga ale trenului de aterizare.

La ora 7:52, a fost declarata starea de urgenta, iar pilotul a solicitat permisiunea sa aterizeze pe aeroportul din Fiumicino, unde exista piste mai lungi.

Aterizarea de urgenta, efectuata doar pe partea dreapta, a fost terminata in 10 minute. “Pilotul este italian si a efectuat o manevra destul de riscanta, dar cu o deosebita maiestrie. A reusit sa aterizeze la sol foarte lin, ceea ce era foarte greu, date fiind conditiile”, a declarat Antonio Del Greco, responsabil al Politiei de frontiera de la Fiumicino.

Potrivit Enac, in afara celor 6 membri ai echipajului, la bordul avionului se aflau 162 de pasageri.

“Au fost doar trei pasageri in stare de soc, dar nu au existat probleme grave. Pista a fost eliberata, situatia e normalizata. Nu va pot spune cati pasageri romani erau la bord”- a declarat pentru Hotnews.ro o responsabila de la departamentul “Relatii Externe” al aeroportului “Leonado da Vinci” din Fiumicino.

 Totusi, sa nu uitam faptul ca Wizz are un istoric “curat” in ceea ce priveste incidentele aeronautice. Intamplarea de astazi dovedeste faptul ca…se poate intampla si la case mai mari…

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , ,

Categorie:: Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (2)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Gogu Velisaru spune:

    Se pare ca jamba stg nu sa zavorat pe pozitia scos si pilotul a aterizat pe jamba dreapta tinand presiune hidraulica in sistemul trenului de aterizare. Avionul s-a inclinat pe stg cand nu a mai avu portanta pe aripa stg ori la oprirea motoarelor cand nu a mai avut presiune hidraulica.Pilotii f. buni care au reusit sa rezolve see you brio o situatie critica ivita la acest zborFeliccitarii echipajului.

  2. Foarte corecta observatia. Felicitari pentru echipaj si din partea mea. Dar as fi foarte curios sa stiu daca intr-adevar unul din piloti era italian? Nu de alta, dar cind e ceva de rau e sau roman sau bulgar si cind e de bine, e neaparat italian… Altfel, numai de bine!

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement