GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) al MAI a implinit 66 de ani de la înfiinţare

[ 0 ] 3 august 2013 |

Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) al MAI sărbătoreşte 66 de ani de la înfiinţarea Aviaţiei ministerului, moment aniversar care coincide cu cel al absolvirii promoţiei de ofiţeri naviganţi şi nenaviganţi formaţi pentru IGAv în cadrul Academiei Forţelor Aeriene “Henri Coandă” din Braşov, noteaza cei de la aviatia.roDSC 0096 200x300 Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) al MAI a implinit 66 de ani de la înfiinţare

Cu o existenţă de peste şase decenii, Inspectoratul General de Aviaţie continuă tradiţia aeronauticii militare în Ministerul Afacerilor Interne.

Prima unitate de aviaţie a MAI, denumită Flotila Aerotransport a Ministerului Afacerilor Interne a fost înfiinţată în iulie 1947, fiind găzduită de Aerodromul Dudeşti-Cioplea.

Unitatea a avut apoi sediul pe Aerodromul Popeşti-Leordeni (1949-1960), respectiv Aerodromul Otopeni (1960-1973), pentru ca din 1978 şi până în prezent aceasta să îşi desfăşoare activitatea în cadrul Aerodromului Băneasa.

În tot acest timp, unitatea de aviaţie a MAI a avut mai multe denumiri: Regimentul de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne, Grupul de Aviaţie Transport al MAI, Escadrila de Aviaţie a MAI, respectiv Unitatea Specială de Aviaţie a MAI.

Actualul Inspectorat General de Aviaţie al MAI a fost înfiinţat în 2008, prin reorganizarea Unităţii Speciale de Aviaţie a Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a necesităţii consolidării rolului acestei structuri în îndeplinirea misiunilor aeriene complexe ce îi revin.

În acelaşi timp, au fost înfiinţate şi patru unităţi speciale de aviaţie teritoriale subordonate Inspectoratului General, situate în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Tulcea.

Prin operaţionalizarea unităţilor teritoriale s-a reuşit reducerea timpului de reacţie şi intervenţie a aeronavelor Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, concomitent cu reducerea semnificativă a costurilor de zbor.

Totodată, prin intermediul acestor unităţi, Inspectoratul General de Aviaţie a reuşit acoperirea operaţională a întregului teritoriu al ţării, fiind astfel capabil să intervină cu operativitate în acordarea de sprijin comunităţilor locale şi populaţiei aflate în dificultate.

Tag-uri: , ,

Categorie:: Elicoptere, Evenimente, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement