GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Timisoara Paramotor Open 2013 – intalnirea paramotoristica care a dat o lectie autoritatilor

[ 0 ] 25 august 2013 |

In intervalul 15-18 august 2013, Clubul Sportiv Universitatea Timisoara – Sectia de Paramotor a organizat o actiune aeronautica, impartita pe mai multe sectiuni, astfel:

Pe data de 15 august a fost organizata la Giroc proba de precizia aterizarii, atat la paramotor spate cat si la triciclu, probe care au avut urmatoarele rezultate:

Paramotor triciclu

  1. Cornel TAU -  Aeroclubul Charlie Bravo Arad
  2. Marius CRIMU – Ramnicu Valcea
  3. Ioan MITIGA – C.S. Universitatea Timisoara

Paramotor spate

  1. Ionut RITES ­– C.S. Universitatea Timisoara
  2. Bogdan AVRAM – C.S. Universitatea Timisoara
  3. Adrian BUZAN – A.S. Phoenix Club 89 Bucuresti

Pe 16 august competitia a continuat cu o proba atipica de fotografie aeriana, proba care vine in intampinarea proiectului România văzută din Paramotor, ce urmăreşte punerea în valoare a obiectivelor turistice naţionale, într-un mod inedit, prin fotografierea lor din zbor, cu aparate fotografice de înaltă rezoluţie. Zborurile s-au desfasurat tot pe raza comunei Giroc.

Pe 17 august actiunea a continuat cu simulare a unei situatii de criza prevazuta in Mecanismul National ALERTA RAPIRE COPIL. Actiunea s-a desfasurat pe Albia Raului Timis, cu plecare din localitatea Sag.

Este singura actiune nationala in care cautarile se efectueza inclusiv cu sprijin aerian. Rezultatul zilei de 17 august? Autoritatile au primit o “lectie”, prin exemplificarea unei situatii la care paramotorul, mijloc de recreere in general, poate fi util in salvarea unor vieti.

La exercitiu au participat efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat al Judeţului Timiş şi voluntari (C.S. Universitatea Timişoara – Secţia Motoparapantă, Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe bază de voluntariat SALVO, West Yacht Club Timişoara si Pompierii Voluntari din comuna Şag).

Aplicatia a fost un succes, in doar cateva minute, datorita aparatului zburator, copilul rapit fiind gasit.

In plus, in intervalul 15-17 august 2013, SALVO Timisoara impreuna cu C.S. Universitatea Timisoara a organizat un curs de Prim Ajutor, destinat atat pilotilor participanti cat si altor doritori.

Pe aceasta cale, dorim sa ii felicitam si noi pe organizatori, care au reusit sa combine utilul cu placutul, intr-un eveniment la care ne pare rau ca nu am reusit sa ajungem si noiyahoo smiley Timisoara Paramotor Open 2013   intalnirea paramotoristica care a dat o lectie autoritatilor

Tag-uri: ,

Categorie:: Evenimente, People, Pilot Magazin TV, Publicitate, Raid, Sport extrem, Timp liber, Turism aerian, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement