GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Un alergator de performanta s-a intrecut cu un Airbus A380. Oare cine a castigat?

[ 0 ] 6 august 2013 |

După ce în 2007 a devenit celebru în urma unei întreceri în alergare cu un ghepard, susținând astfel cauza salvării de la dispariție a acestei specii, jucătorul sud-african de rugby Bryan Habana avea nevoie de o nouă provocare. Astfel, sportivul a decis să intre într-o cursă de viteză pe distanța de 100 de metri cu noul avion A380 de la British Airways, cea mai mare aeronava de pasageri din lume.


Cu o greutate de 95 kg şi o înălţime de 1,80m, Habana este prezentat pregătindu-se să se ia la întrecere cu noua aeronavă a British Airways, un superjumbo având o greutate de 366,000 de kilograme, 24 de metri înălţime, 73 de metri lungime şi o anvergură de 80 de metri.

Startul a fost dat chiar de modelul Georgia May Jagger, fiica celebrului solist Mick Jagger.

Bryan Habana races British Airways newest aircraft in its fleet 300x167 Un alergator de performanta s a intrecut cu un  Airbus A380. Oare cine a castigat?

foto: British Airways

A fost un test dur, în care omul s-a întrecut cu maşina. Când aeronava A380 accelerează la maximum, viteza ei creşte rapid, dar trebuie să urmăriţi filmul ca să aflaţi ce s-a întâmplat după aceea,” a declarat Bryan Habana.

‘‘Habana este un alergător rapid, dar a înfruntat o competiţie acerbă reprezentată de cele patru motoare Trent 900 Rolls-Royce, dintre care fiecare produce aproximativ 28,000 CP şi accelerează foarte rapid. Noi ne-am desprins de la sol la viteza de 225 km/h, apoi am zburat cu viteze de până la 965 km/h,” a declarat Peter Nye, Senior First Officer A380.

Bryan Habana a acceptat această provocare pentru a marca lansarea zborului cu noua aeronavă A380 pe ruta Johannesburg – Londra, începând cu data de 12 februarie 2014.

Tag-uri: , ,

Categorie:: People, Sport extrem, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement