GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Dupa ce au cazut 30 de Miguri in 20 de ani, Armata Romana isi schimba “aripile”: s-a semnat acordul de achizitie a noului multirol | Cand va zbura pentru ROAF si cat a costat noua flota de F16?

[ 2 ] 13 octombrie 2013 |

Totul se va intampla in Portugalia: in scurt timp, acolo vor pleca 9 piloti si 75 de tehnicieni, care vor urma stagiul de pregatire pentru a putea opera avioanele. In aceeasi perioada va incepe si modernizarea aparatelor.  Motoarele vor fi reparate capital!

Peste trei ani, in dotarea Armatei Romane vor intra avioanele F16. Guvernul Romaniei si cel al Republicii Portugheze au semnat contractul de achizitie pentru 12 aparate modernizate. 120 de milioane de euro va plati Romania pentru aparate. Alte 500 de milioane vor fi investite in modernizarea lor si in instruirea personalului.

Portughezii au primit 9 dintre avioane de la americani in 1994, gata folosite, pentru doar 1 dolar. Au mai investit in ele inca 100 de milioane, ca sa le poata folosi. Celelalte 3 aparate le-au cumparat recent, tot din Statele Unite, scrie presa internationala de specialitate, pentru a le vinde Romaniei, cu aprobarea Congresului.

Astfel, spun specialistii, avioanele vor mai putea fi folosite 20 de ani, pentru intarirea securitatii spatiului aerian si alinierea la standardele NATO.

Primele dintre aceste F-16, fabricate la inceputul anilor 80 si imbunatatite constant de atunci, vor ateriza in Romania in 2016. MIG-urile pe care aviatia militara romana le foloseste acum sunt in serviciu din 1965, si mai au durata de viata pana in 2017.

Tag-uri: , ,

Categorie:: Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (2)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Raresj Mirica via Facebook spune:

    Noului??

  2. dupa ce-i de generatie cu Mig-ul,… sint si la mana a doua….

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement