GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Adrian Iovan – aterizare fortata cu un BN2, alaturi de alte sase persoane. Echipele de salvare ii cauta cu inversunare

[ 0 ] 20 ianuarie 2014 |

Un accident aviatic s-a produs, luni după-amiază, în judeţul Cluj. Avionul medical de tip BN2 a aterizat forţat, fiind pilotat de Adrian Iovan. Aeronava aparţinea Şcolii Naţionale de Aviaţie şi transporta organe pentru Agenţia Naţională de Transplant.

Şapte persoane se aflau la bord, dintre care doi piloţi, patru medici şi un student.

Dupa ce au decolat de la Bucuresti catre Oradea, pentru o interventie de prelevare de organe, cei de la bord s-au “intalnit”, pe drum, cu o problema arhi-cunoscuta: givrajul.

Aeronava a “inghetat” pur si simplu, dupa ce a trecut printr-un front atmosferic nefavorabil. Intrucat aeronava a devenit aproape imposibil de manevrat, Iovan a fost nevoit sa aterizeze de urgenta. Echipajul a adus avionul in siguranta la sol, pe un teren accidentat din judetul Cluj, intr-o zona muntoasa.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, la un post de televiziune, ca supravietuitorii aterizarii fortate din Cluj sunt in viata, dar sunt “raniti foarte grav”.

“Sper sa ii gaseasca pe supravietuitori”, a spus Ponta.

Potrivit acestuia, problema a fost legata de localizare.

S-a reusit localizarea cu aproximatie“, a spus Ponta.

UPDATE 21:02

Coordonatorul de transplant Victor Zota a declarat luni seara, pentru Mediafax, ca unul dintre medicii aflati in avionul care a aterizat fortat i-a comunicat telefonic ca doua dintre victime si-au pierdut cunostinta.

   Victimele accidentului aviatic au primit primele ingrijiri medicale. ANIMATIE Stirile ProTV cu momentul prabusirii   Victor Zota: Colegii mei risca sa intre in soc hipotermic   Viceprimarul din Horea: O mare de oameni ii cauta pe supravietuitori   Cornelia Trifu: Terenul este greu, este zapada, ei sunt in padure, speram sa-i transportam rapid la spitalul din Cluj   Catalin Chirca, ISU: Inca nu a fost realizat contactul fizic cu victimele.   Lucian Forda, salvamontist: Am renuntat la masini, ii cautam pe jos

“Am vorbit la telefon cu unul dintre medici, in urma cu aproximativ o jumatate de ora (20.20 – n.r.), si mi-a spus ca doi dintre cei care se aflau in avion si-au pierdut cunostinta“, a spus Zota.

UPDATE 20:55

Medicii si echipajul avionului care a aterizat fortat intr-o zona muntoasa accidentata de la granita judetelor Cluj, Alba si Bihor sunt cautati, luni seara, la patru ore si jumatate de la accident, de peste 70 de pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti si salvamontisti, potrivit IGSU.

“Peste 70 de pompieri salvatori din judetele Cluj, Bihor, Mures si Alba sunt implicati in actiunea de cautare-salvare a persoanelor care au suferit in urma accidentului aviatic. Acestora li s-au alaturat efective ale jandarmeriei montane, politiei, echipe de salvamontisti si angajati ai Parcului National Munti Apuseni”, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului de Stat pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , , ,

Categorie:: Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement