GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Aeroportul Suceava a fost închis până la toamnă

[ 0 ] 14 ianuarie 2014 |

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, luni, că Aeroportul Suceava a fost închis, fiind începute deja lucrările de modernizare a pistei de aterizare-decolare, deşi, iniţial, acestea trebuiau demarate în 15 ianuarie. Lucrările, a căror valoare se ridică la 105 milioane de lei fără TVA, sunt făcute de firma Tehnic Asist din judeţul Botoşani.

Programul iniţial prevedea ca lucrările la pistă să se deruleze în etape, cu menţinerea aeroportului operaţional, însă autorităţile sucevene au susţinut că acest mod de lucru prelungea prea mult data la care s-ar fi finalizat proiectul şi ridica şi costurile, astfel că Romatsa a recomandat ca lucrările să fie realizate cu aeroportul închis.

În aceste condiţii pista şi platformele adiacente vor fi demolate complet, după care vor începe lucrările de excavare pentru noua pistă, la o adâncime de 1,65 metri, pe o lungime de 2.460 de metri şi cu o lăţime de 45 de metri. Ulterior, va fi construit stratul de rezistenţă şi turnat stratul de mixtură asfaltică elastică.

Lucrările de modernizare la aeroportul sucevean sunt realizate prin trei proiecte, unul finanţat de Romatsa, care instalează aparatura de control şi trafic aerian, unul de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj, finanţat de Uniunea Europeană, şi un proiect de modernizare a aerogării, cu fondurile Consiliului Judeţean.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,

Categorie:: Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement