GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

O decolare la zece minute. Cum a evoluat in ultimii ani Aeroportul Otopeni?

[ 0 ] 11 ianuarie 2014 |

În 1998 aeroportul Oto­peni avea circa 1,6 milioane de pasageri. Anul trecut, tra­ficul aerian a depăşit 7 mi­lioane de persoane, arată datele de la Compania Naţională Aero­porturi Bucureşti, ce administrează cele două aeroporturi din Capitală. 120 de avioane au decolat în medie zilnic de pe Otopeni anul trecut, faţă de 98 în 2008 şi de 36 de avioane în 1998, se arata intr-un material zf.ro.

Avansul traficului de pasageri a fost marcat de două evenimente-cheie, intrarea României în Uniunea Europeană în 2007, care a adus în plus aproape 1,5 milioane de pasageri, şi mutarea zborurilor low-cost de pe aeroportul Aurel Vlaicu (Băneasa) pe cel din Otopeni care a urcat numărul de pasageri de la 5 milioane de persoane în 2011 la 7 milioane de pasageri în 2012.

În ultimii 15 ani traficul aerian a fost pe creştere, cu excepţia anului 2009, când numărul de pasageri a scăzut cu 11%, la 4,4 milioane de persoane, pe fondul buge­telor mai mici de călătorie alocate de com­panii în contextul crizei economice.

Traficul unui aeroport este un indicator atât al turismului din oraşul în care este amplasat, cât şi al dimensiunii afacerilor care se realizează în acel oraş.

„În perioada ianuarie – noiembrie anul trecut, pe aeroportul Henri Coandă Bu­cureşti, media zilnică a numărului de mişcări aeronave (aterizări şi decolări) a fost de 240, cu 44 mai multe decât media mişcărilor anului 2008 şi cu 168 în creştere faţă de 1998“, au transmis oficialii aeroportului.

Din pacate…Maşina rămâne cel mai folosit mijloc de deplasare în străinătate

Radu Merica, preşedintele Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, declara în noiembrie, la conferinţa Mediafax Talks about Aviation, că aeroporturile au un număr foarte redus de pasageri raportat la populaţia României, dat fiind că românii încă merg cu autobuzele până în Spania sau în Irlanda şi că aviaţia trebuie apropiată de oameni.

Datele de la Institutul Naţional de Statisti­că arată că în 2012 au fost înregistrate 11 mi­lioa­ne de plecări ale românilor în străinătate, din care doar 8,4 milioane s-au făcut pe cale rutieră.

Tag-uri: , , , , , ,

Categorie:: Turism aerian, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement