GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Statistici | Zborul, mai sigur decat sexul. Cat de sigure au fost calatoriile cu avionul in 2013?

[ 1 ] 10 ianuarie 2014 |

“Începutul anului 2014 marchează cea de-a 100-a aniversare a aviaţiei comerciale şi un record în materie de securitate”, a anunţat AESA, care a consemnat anul trecut 17 accidente soldate cu 224 de victime, noteaza cei de la gandul.info.

“În 2013, accidentele mortale ale avioanelor de linie din întreaga lume au fost mai puţine la număr decât în ultimii cinci ani, cu 17 accidente înregistrate comparativ cu o medie de 27 pe an”, explică instituţia cu sediul la Koln, în Germania, şi a cărei misiune este de a supraveghea siguranţa aeriană.

Agenţia subliniază că pe parcursul anului 2013 nu s-a înregistrat niciun accident în ţările membre ale AESA, care au operat în total circa şase milioane de zboruri comerciale şi au transportat peste 800 de milioane de pasageri.

“Europa continuă să deţină recordul de securitate în lume, dar acest lucru nu trebuie considerat un fapt împlinit. În condiţiile în care traficul aerian se intensifică pe cerul european şi în lume, trebuie să ne continuăm eforturile pentru a menţine şi chiar îmbunătăţi securitatea aeriană”, a precizat Patrick Ky, directorul executiv al AESA.

Asociaţia internaţională pentru transportul aerian (IATA) a estimat că în 2013 a fost depăşit pragul de trei miliarde de pasageri transportaţi cu avionul, urmează să-şi publice bilanţul anual luna viitoare.

În 2012, IATA a evaluat că s-a produs un accident la cinci milioane de zboruri, cel mai scăzut nivel de accidente de până atunci din istoria aviaţiei comerciale. Potrivit IATA, nivelul cel mai scăzut de securitate este înregistrat în Africa.

Rezumandu-ne la comparatia din titlu…

Numărul tinerilor sub 25 de ani diganosticaţi cu boli cu transmitere sexuală (BTS) a crescut cu aproape 50% în ultimii 10 ani.

Romania se plaseaza intre primele 10 locuri din Europa la incidenta infectiilor cu transmitere sexuala, potrivit statisticilor OMS.

Aproape doi din 10 tineri cred ca o persoana nu e infectata cu boli cu transmitere sexuala daca nu prezinta niciun simptom vizibil.

Infectiile cu Transmitere Sexuala (ITS) sunt in continuare o prioritate la nivelul OMS deoarece exista in continuare o incidenta crescuta la nivel mondial, unde se estimeaza ca exista 340 milioane de cazuri noi de sifilis, gonoree, Chlamidia si Tricomonas la ambele sexe, la grupele de varsta 15-49 ani, a declarat,  dr. Victor Olsavszky, reprezentant OMS pentru Romania.

Din pacate…Maşina rămâne cel mai folosit mijloc de deplasare în străinătate

Radu Merica, preşedintele Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, declara în noiembrie, la conferinţa Mediafax Talks about Aviation, că aeroporturile au un număr foarte redus de pasageri raportat la populaţia României, dat fiind că românii încă merg cu autobuzele până în Spania sau în Irlanda şi că aviaţia trebuie apropiată de oameni.

Datele de la Institutul Naţional de Statisti­că arată că în 2012 au fost înregistrate 11 mi­lioa­ne de plecări ale românilor în străinătate, din care doar 8,4 milioane s-au făcut pe cale rutieră.

 

Tag-uri: , , , , , ,

Categorie:: Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (1)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Stefan Machita via Facebook spune:

    sa facem sex in avion atunci :)

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement