Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Click pentru detalii

Sonda spaţială Messenger a intrat pe orbita planetei Mercur

[ 0 ] 20 martie 2011 | Mihai Nazare

După un parcurs extrem de lung, în care a adunat „la bord” peste 7 miliarde  de kilometri, Messenger – lansată de NASA în 2004 – a ajuns, în fine, pe orbita lui Mercur planeta cea mai apropiată de Soare din Sistemul Solar.

 

Sonda se află acum la o distanţă de aproximativ 46 milioane km de Soare şi 155 milioane km de Pământ.
În timpul zborurilor pe orbita lui Mercur, Messenger se va apropia până la distanţa de 200 km de suprafaţa planetei, colectând date cu ajutorul instrumentelor cu care este echipată.
Mercur a fost descrisă, adesea, ca planetă a extremelor: la ecuatorul ei, temperatura este de cel puţin 400 grade Celsius, în timp ce la poli e posibil să existe gheaţă. Pentru a rezista temperaturilor mari, Messenger este echipată cu un scut de protecţie.
Date despre Mercur au mai fost colectate de sonda Mariner 10, în 1975, şi chiar de Messenger, de la distanţe mai mari, deoarece sonda a trebuit să execute manevre de ajustare (trecând o dată pe lângă Terra, de două ori pe lângă Venus şi de trei ori chiar pe lângă Mercur, dar la mai mare depărtare), pentru a-şi regla viteza astfel încât să se poată înscrie cu precizie pe orbita primei planete de lângă Soare. Messenger devine, astfel, primul vehicul spaţial de cercetare intrat pe orbita acestei planete.
În ansamblu, planeta este, totuşi, puţin cunoscută, iar astronomii speră ca informaţiile adunate şi transmise de Messenger să îmbogăţească considerabil volumul de cunoştinţe despre acest corp ceresc.
Sursa: descopera.ro

Mesaje asemănătoare:

  1. Misiunile spaţiale în anul 2011
  2. Naveta spaţială NASA s-a întâlnit cu cometa Tempel 1. Vezi primele imagini
  3. NASA a descoperit cea mai mică planetă din afara sistemului solar
  4. NASA: Nava spaţială Stardust NExT se întâlneşte cu cometa Tempel 1
  5. NASA va lansa naveta spaţială Discovery pe 24 februarie

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: Aventură, Libertate, News

Autorul acestui articol: Mihai Nazare. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.