GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Dumitru Dorin Prunariu invitat la Moscova pentru a fi decorat

[ 0 ] 12 aprilie 2011 |

Astazi, 12 aprile 2011 se implinesc 50 de ani de la istoricul zbor in Cosmos al cosmonautului rus Iuri Alexeevici Gagarin. Cu acest prilej, la ceremoniile acestei aniversari de la Moscova, va participa si domnul Dumitru Prunariu, care va fi decorat de presedintele rus Dmitri Medvedev. Dumitru Prunariu este erou al Uniunii Sovietice si a fost decorat de presedintele sovietic Leonid Brejnev cu Steaua de Aur, dupa intoarcerea sa din zborul spatial.

Leonid Ivanovici Popov                  Dumitru Dorin Prunariu

Dumitru Dorin Prunariu are gradul de general maior de aviatie (cu doua stele) Dumitru Prunariu este presedintele Comitetului ONU pentru Utilizarea Pasnica a Spatiului Extraatmosferic si presedinte in exercitiu al Filialei Europene a Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic.

Cosmonauţii Leonid Popov şi Dumitru Prunariu după ce au fost decoraţi de Leonid Brejnev cu Ordinul Erou al URSS (1981).
In  perioada 14 – 22 mai 1981 Dumitru Dorin Prunariu si Leonid Ivanovici Popov au efectuat un zbor in spatiul cosmic la bordul navei cosmice “Soiuz 40″ si al laboratorului spatial “Saliut-6″, in cadrul programului “INETERKOSMOS”,  Leonid Ivanovici Popov  fiind de origine ucraineana. Ucraina atunci era integrata in cadrul URSS.

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu va conduce elita astronautilor europeni.
  2. Cum a ajuns în aer 70% din pensia singurului român în spaţiu
  3. Cât te costă o vacanţă în „Oraşul Stelar“ din Rusia

Tag-uri: , , ,

Categorie:: Editorial, News, People

Autorul acestui articol: Mihai Nazare. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.