GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Humvee, masina de razboi elicopter-avion – o alta gaselnita americana, in diversificarea tehnicii de lupta a razboiului din Afganistan

[ 0 ] 22 noiembrie 2011 |

Cel mai nou proiect al  DARPA (Agentia pentru Proiecte de Cercetare Avansata de Aparare a Pentagonului) este in valoare de  67.580.000 dolari si   are un aspect fantezist, fiind destinat trupelor care lupta in Afghanistan. Va putea transporata patru soldati complet echipati si tehnica de lupta din dotare.

Revolutionarul mijloc de transport rutier militar, noul humvee se poate transforma in elicopter la actionarea unui singur buton, permitandu-i vehiculului sa isi ia zborul pe deasupra obstacolelor si a pericolelor iminente de pe campul de lupta.
 
De asemenea, humvee-ul le va permite soldatilor sa evadeze rapid si eficient, pe calea aerului, dintr-o eventuala ambuscada a inamicilor, precum si evacuarea in viteza a ranitilor care necesita ajutor medical.
 “Transformer”-ii intra in lupta: masina de razboi humvee-elicopter-avion
Vehiculul, cu o armura din materiale compozite pentru protectia echipajului in fata focului de mitraliera, a exploziilor si a unor rachete, va avea o autonomie, atat pe sol cat si in aer, de aproximativ 450 de kilometri. El poate decola si ateriza vertical, asemenea avioanelor de vanatoare britanice Harrier, pentru a spori posibilitatile de acces in zone cu teren accidentat.

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Armata americana “isi trage” avion nou

Tag-uri: , , , , ,

Categorie:: Avioane, News

Autorul acestui articol: Mihai Nazare. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.