GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Nu mai avem specialisti?!

[ 3 ] 2 noiembrie 2011 |

Gândul anunță că România se confruntă cu o lipsă a personalului calificat, multe dintre marile firme preferând să aducă forţă de muncă din străinătate.

“Calificarea în domeniul aeronautică este dificilă, cu costuri şi durată mari. Un nituitor de avion se pregăteşte într-un an, iar dacă timp de şase luni el nu mai realizează operaţiuni de nituire pe avioane, el şi-a pierdut calificarea”, spune Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).

Un alt domeniu de nişă unde marile companii caută forţă de muncă bine calificată este cel aerospaţial. “Noi, de doi ani, la Institutul de Aviaţie căutăm ingineri în anumite specializări, însă nu am găsit persoane care să treacă de testele profesionale, nu de testele de engleză şi calculator. Dacă nu vom găsi nici în acest an, vom aduce englezi, cehi, nu mă interesează ce naţie sunt, pe mine mă interesează să fie bine pregătiţi”, spune Dimitriu.

Tag-uri: ,

Categorie:: News

Autorul acestui articol: Laura Butnariu. Vezi profilul complet.


Comentarii (3)

Feed RSS pentru comentarii

  1. ferdo spune:

    Pai ai nostrii specialisti lucreaza pentru firme mari din lume. Daca in tara numai sunt bani pentru proiecte aeronautice…. si nici oamenii nu sunt platiti la adevarata lor valoare….

  2. ce sa facem tata? …pe ai nostri i-am facut taximetristi si agenti de vanzari.

  3. Exista, dar vor sa-i plateasca cu salarii de necalificati.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.