GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Turismul spaţial ar putea avea efecte devastatoare asupra climei !

[ 0 ] 27 octombrie 2010 |

Un deceniu de zboruri comerciale spaţiale ar avea un efect devastator asupra schimbările climatice şi temperaturilor globale, potrivit unui nou studiu citat de realitatea.net. Oamenii de ştiinţă cred că funinginea în cantităţi enorme creată de noile generaţii de navete spaţiale ar putea duce la creşterea temperaturilor în regiunile polare cu cel puţin 1 grad Celsius.

Studiul vine după ce visul multor oameni a mai făcut încă un pas către realitate. Sir Richard Branson a inaugurat în acest weekend primul aeroport spaţial comercial. Miliardarul spune că speră ca zborurile comerciale spaţiale să înceapă peste 18 luni, iar el va fi unul dintre primii pasageri. Cercetătorii spun că turismul spaţial va afecta rău atmosfera planetei noastre, din cauza combustibilului folosit de navetele spaţiale pentru zborul sub-orbital.

Firmele precum Virgin Galactic plănuiesc să folosească un motor de rachetă “hibrid” care aprinde hidrocarburile sintetice cu oxid de azot. Aceste motoare hibrid emit mai multă funingime decât motoarele convenţionale. Simulăriile lor arată cum zborurile spaţiale vor încălzi suprafaţele polare cu 1 grade şi vor reduce gheaţa polară cu 5-15%. Un strat de carbon negru cauzat de zborurile spaţiale va duce la scăderea temperaturilor la tropice şi subtropice cu 0.4 grade.

Studiul, publicat în revista Geophysical Research Letters1, sugerează că emisiile a 1.000 de rachete private lansate pe an vor ajunge foarte sus în stratosferă, schimbând felul în care circulă ozonul şi în care este produs, cu schimbări dramatice în doar zece ani.

Sir Richard Branson a inaugurat aeroportul spaţial lângă Las Cruces, New Mexico. Pista de 3km este creată pentru a suporta orice tip de avion din lume, rachete spaţiale comerciale şi alte tipuri de lansări. Virgin Galactic testează acum racheta SpaceShipTwo şi speră să o poată trimite în curând în spaţiu.

White Knight Two, nava-mamă a Virgin Galactic care va purta SpaceShipTwo la altitudine mare, a fost şi ea prezentată la inaugurarea “spaţio-portului”. Spaceport America este prima facilitate din lume creată special pentru lansarea navelor spaţiale comerciale. Biletele pentru plimbările în spaţiu suborbitale la bordul navetei SpaceShipTwo costă 200.000 de dolari şi sunt deja în vânzare. Zborul va dura 2 ore şi jumătate şi va include cinci minute de imponderabilitate.  Pana acum, 380 de oameni au rezervat tichete.

Sursa: Romanialibera.ro

Incoming search terms:

Tag-uri: , , ,

Categorie:: News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.