Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Click pentru detalii

Airbus ataca pozitia de lider a Boeing in China

[ 0 ] 9 noiembrie 2010 | Sebi

Airbus, cel mai mare producator de aeronave comerciale, contracandidatul companiei americane Boeing in China, este aproape de a semna unul dintre cele mai mari contracte cu aceasta tara, potrivit Bloomberg.

Compania si-ar putea asigura un contract pentru livrarea a cel putin 100 de avioane, cu ocazia vizitei presedintelui chinez in Franta.

Valoarea contractului este estimata la 8 miliarde de dolari, fiind astfel cea mai mare suma pentru care ar semna Airbus, dupa ce presedintele Nicolas Sarkozy a obtinut un contract de 17 miliarde de dolari in 2007, pentru 160 de avioane.

In incercarea de a depasi rivala Boeing pana in 2013, Airbus si-a deschis o linie de asamblare din China, prima din afara Europei. Daca in urma cu trei ani, doua treimi din avioanele operate de companii aeriene din China apartineau Boeing, pana la sfarsitul acestui an compania americana nu va mai avea decat 55% pe piata chineza, iar Airbus 45%, potrivit companiei londoneze Ascend.

Sursa: Airbuzz.ro

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.