Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Click pentru detalii

Un pilot a vărsat cafea pe echipamentul de comunicaţie

[ 0 ] 5 ianuarie 2011 | Sebi

O cursă a companiei United Airlines de la Chicago spre Frankfurt a fost redirecţionată către Toronto, după ce pilotul a vărsat o ceaşcă de cafea pe echipamentul de comunicaţie.

Pilotul a declanşat, din greşeală, o serie de coduri de urgenţă, inclusiv pentru deturnare, informează CNN.

“Cu ajutorul personalului din cadrul companiei lor de dispecerat, echipajul avionului a confirmat că este vorba despre o problemă de tip „NAV (navigaţie)/communication” şi nu despre un cod 7500 (pentru deturnare sau interferenţe ilegale” la bord, a menţionat Agenţia de reglementare a transporturilor în Canada, Transport Canada, pe site-ul său.

Iniţial, aeronava ar fi trebuit să se întoarcă la Chicago, dar a fost redirecţionată către Pearson International Airport din Toronto. Avionul a fost adus la sol fără incidente, la ora locală 22.00. (5.00, ora României).

Reprezentanţii United Airlines nu au dorit să comenteze informaţia că vărsarea cafelei a condus la redirecţionarea zborului. “Verificările noastre cu privire la problema de comunicaţii întâmpinată de zborul 940 continuă, astfel încât este prea devreme pentru a comenta asupra oricărui aspect particular care l-a determinat pe căpitan să ia hotărârea de a redirecţiona zborul”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene.

Aeronava Boeing 777 avea la bord 255 de pasageri şi membri ai echipajului. Toţi pasagerii au fost preluaţi din Toronto, fiind duşi înapoi la Chicago, unde au fost îmbracaţi într-un alt avion cu destinaţia Frankfurt.

Sursă: Antena3

Mesaje asemănătoare:

  1. Generalul-maior Stefan Danila, fost pilot, a fost numit Sef al Statului Major General
  2. Curse anulate in SUA

Tag-uri: , , , , , ,

Categorie:: Avioane, News, Pilot Magazin

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.