Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Explorer Wind

[ 0 ] 20 februarie 2011 | Mihai Nazare

Masina electrica ale carei baterii sunt incarcate de vant.

Explorer Wind este un vehicul electric creat de doi inventatori germani, Dirk Gion si Stefan Simmerer. Bateriile litiu-ion sunt incarcate in timpul noptii, de catre o turbina eoliana mobila.

Pilonul turbinei de aproximativ 6m. este telescopic. Testele s-au desfasurat in Australia parcurgandu-se o distanta de 3100 mile (5000 de Km.)  de la Perth la Sydney. Masina poate fi tractata si cu ajutorul unui kite.

Electromobilul dispune de doua locuri si are o greutate de 220 de Kg. Motorul electric este actionat de 14 baterii litiu-ion cu celule ceramice, greutatea bateriilor fiind de 80 de Kg.

Viteza de top este de 80-85 Km. pe ora. Consumul economic de energie se obtine la o viteza de 45-60 Km pe ora. Traseul a pornit din Australia de vest respectiv din Perth, catre Albany in Sud si apoi, pe coasta din sudul Australiei spre Adelaide, Melbourne si Sydney, punct terminus. Cei 5000 de km au fost parcusi in 18 zile.

Tag-uri: , ,

Categorie:: Alte articole in afara aviatiei, News

Autorul acestui articol: Mihai Nazare. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.