Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Personalitati aviatice: Corneliu Berbente

[ 0 ] 16 aprilie 2011 | Sebi

S-a nãscut în 8 august 1938, la Stravopoles-Moreni, fiind de profesie inginer de aviatie. A fãcut specializãri la Stanford (1970-1972) si la Virginia State University (1976). A sustinut doctoratul în 1970, cu teza Determinarea presiunilor si a caracteristicilor aerodinamice ale aripii si fuselajului în regim supersonic-hipersonic (sub conducerea acad. Elie Carafoli).

Din 1960 s-a dedicat carierei didactice. A predat cursuri de gazodinamicã, mecanica fluidelor, metode numerice în aeronauticã, aerodinamicã si gazodinamicã, turbine cu gaze si reactoare, matematici speciale, complemente de transfer de cãldurã si masã.

A elaborat peste 100 de lucrãri stiintifice, tratând regimul supersonic-hipersonic, curgerea supersonicã neuniformã dupã conul circular, studii asupra arderii hidrogenului în motoare aeroreactoare, studiul teoretic si experimental privind jeturile lichide la numere Reynolds mici, calculul elicelor contrarotative, miscãri compresibile potentiale cu aplicatii la aerodinamica vitezelor mari, miscãri în jurul corpurilor permeabile, algoritmi generali pentru probleme nelineare.

Tag-uri: , , , , ,

Categorie:: People

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.