Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Romanian FAI Saiplane Grand Prix 2011 – etapa de calificare

[ 1 ] 26 aprilie 2011 |

Cand: 1-8 Mai 2011

Unde: Aerodrom Ghimbav, Brasov


Federatia Aeronautica Internationala (FAI) alaturi de  Aeroclubul Romaniei (AR) organizeaza cea mai intensa competitie de planorism din Romania, FAI Qualifying Saiplane Grand Prix! Concursul va avea loc in incinta Aerodromului Ghimbav din Brasov.

In Grand Prix, planoarele se intrec pe un traseu prestabilit. Numarul de planoare este limitat la 20 pentru a reduce riscurile de coliziune in zona liniei de start. O proba tipica dureaza cateva ore avand trasee de la 200 pana la 400 km. Toate planoarele trec linia de plecare in acelasi timp si la aceeasi inaltime. Linia de sosire este pozitionata in apropierea aerodromului ca sa poata fi usor obsevata de catre public. Primul planor care traverseaza linia de sosire este cel ce a castigat proba din ziua respectiva.

Sistemul de punctare este similar cu cel din competitiile de Formula 1,  castigatorul primind 10 puncte, urmatorii sositi fiind depunctati cu 1 punct pe pozitia ocupata.Pilotii trebuie sa zboare cat pot de rapid , folosind curentii ascendenti generati de incalzirea solului si vant, punandu-si in valoare cunostintele si experienta. In general pilotii evolueaza foarte aproape unii de ceilalti si trecerea liniei de sosire reprezinta momentul culminant al acestui veritabil air-show.

Programul competitiei:
1 Mai: Ceremonia de deschidere organizata in centrul vechi al Brasovului; vor fi prezenti toti pilotii; se va deschide competitia prin vizionarea unor filme referitoare la competitie, participanti si sponsori.
2-7 Mai: Desfasurarea competitiei de planorism.
8 Mai: Ceremonia de decernare a premiilor; Show aerian; Hangar Party.

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: Evenimente

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Comentarii (1)

Feed RSS pentru comentarii

  1. [...] Matthias Luithardt și Patrick Puskeiler) din 3 tari (Romania, Ungaria, Germania) s-au intrecut in prima competitie Grand Prix din Romania, organizata multumita Aeroclubului Romaniei, la [...]

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.