GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Destinul Pasarii Albe

[ 3 ] 26 mai 2011 |

Ultimul act al proiectului prin care Tupolev-ul folosit de fostul conducator bulgar Todor Jivkov a ajuns obiectiv de interes turistic s-a consumat miercuri, 25 mai 2011, la Varna.

Aparatul de zbor, incarcat pe o gabara remorcata pana in largul statiunii din nordul portului Varna, a fost scufundat in mare.

Ideea nu este noua, de patru ani primaria orasului Varna s-a implicat sa o puna in practica prin convingerea sponsorilor ce au asigurat costurile intregii operatiuni – dezechiparea avionului, demonterea planurilor(aripilor) pentru transportul rutier, apoi incarcarea pe gabara si, in sfarsit, plasarea carcasei avionului pe fundul Marii Negre.

Primarul Varnei a lansat o invitatie si pentru toti amatorii romani de scufundari sa incerce o vizita la reciful artificial creat la aproximativ 20 de metri sub nivelul marii.

Se spune ca si Nicolae Ceausescu a zburat la bordul Tupolev-ului care, incepand de ieri, imbogateste multitudinea de atractii turistice ale litoralului bulgaresc.

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Aviatia intre cele doua razboaie mondiale, partea II

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: Editorial

Autorul acestui articol: Mircea Stoian. Vezi profilul complet.


Comentarii (3)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Claudiu Pacearca spune:

    Cred ca-i o stire veche. Stiam de mult de avionul pt pasageri scufundat la Varna. Daca e recenta stirea, inseamna ca-i al doilea avion scufundat de bulgari pt scuba. Bravo lor!

  2. Claudiu Pacearca spune:

    Se pare ca si la bulgari lucrurile se misca la fel de rapid ca la noi :-))) eu vazusem aceste poze, din 2009!

    jetphotos.net/viewphoto.php?id=6664886&nseq=4

    …macar au reusit :-D

  3. Mircea Stoian spune:

    Evenimentele surprinse in imagini s-au derulat pe parcursul a trei-patru ore. Miercuri, 25 mai 2011, in portul Varna si la locul stabilit pentru scufundarea aparatului TU 154.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.