Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Grav accident aviatic langa aerodromul Sirna

[ 18 ] 12 iulie 2011 |

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit marţi pe aerodromul Şirna, din judeţul Prahova, in jurul pranzului.

“Accidentul s-a produs la circa 150-200 de metri de pistă. Avionul implicat este de talie mijlocie. Una din victime a fost găsită carbonizată, iar cealalată a fost luată de SMURD”, a declarat viceprimarul din Şirna, Ioan Bâra, pentru Realitatea TV. Incendiul a fost stins.

Cei doi oameni aflati la bordul aeronavei erau Mircea Toader si Victor Huci.

Exista zvonuri cum ca motorul aeronavei F99 Rambo s-a oprit in decolare.

Echipajele de ambulanţă şi pompierii au ajuns la faţa locului şi au reuşit să-l aducă pe rănit în Bucureşti, pentru a-l putea transporta la Spitalul Floreasca.

Vom reveni cu detalii.

Imagini in EXCLUSIVITATE de la locul accidentului:

Echipajele SMURD prezente la locul prabusirii aparatului de zbor

Aeronava inainte de accident (foto Dragos Radulescu)

Toader Mircea, unul dintre pilotii cazuti astazi  era aviator de aproape 40 de ani şi a zburat pe o mulţime de aparate.

„M-am urcat în avion în anul 1972 şi nici până în ziua de azi nu m-am mai dat jos”. Cam aşa se poate rezuma într-o frază povestea vieţii lui Ioan Toader Mircea, instructor de zbor şi inspector la Aerial Club Galaţi. O viaţă trăită mai mult pe aerodrom, în zgomot de motoare turate şi în miros de benzină, alături de viitorii piloţi,  scria intr-un interviu in ziarul  Adevarul, cu un an in urma. El a decedat astazi, in locul unde ii placea cel mai mult sa stea: la aerodrom…Condoleante familiei si prietenilor!

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Hai la cel mai tare eveniment de socializare al acestei veri!

Tag-uri: , , , , , , , , ,

Categorie:: News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Comentarii (18)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Cobi spune:

    Comentariul unui domn depe Hotnews despre accident:

    “Ce-i harababura asta aeriană,zboruri când vrei sau nu vrei,și mai rău pe unde vrei.Păi ce este cerul ăsta,este al nimănui?Orice se ridică trebuie raportat la București.Nu mai avem mult și parcă văd și pe ăștia că se sinucid pe nu știu ce casă,mai aruncă o grenadă la mișto,sau mai intră în Cotroceni că-i vine lui.Ați scăpat de sub control zborurile aste de joasă înălțime care sunt cele mai periculoase pentru că sunt depistate târziu.Am intra în NATO,vreți Spațiul Schenghen ,treziți-vă vă jucați cu focul.Obligați să aibe aparatură de identificare pentru a fi recunoscuți că nu sunt teroriști sinucigași,pentru că mult nu mai este.”

    Si are si drept de vot!

  2. Cobi spune:

    si raspunsul, pe masura:

    “- sa se aprobe fiecare zbor pe baza de cerere aprobata de institutiile abilitate, inclusiv de Patriarhie pentru a nu deranja facerile Domnului;
    - cererea sa fie insotite de certificate de buna purtare cu adeverinta de la Asociatia de Locatari in care sa se scrie negru pe alb ca pilotul nu areobiceiul sa arunce nimic de la etaj;
    pot contiunua dar imi dau seama de ca e vorba de un om care a murit iar eu stau si raspund unui idiot.”

  3. claudiu spune:

    un transponder pe fiecare aparat de zbor nu ar strica, insa asta-i o discutie care nu isi are locul aici. Dumnezeu sa-i odihneasca! Condoleante familiei!

  4. Eddy spune:

    Rspuns primului comentariu
    Ce legatura are accidentul cu zborul la joasa innaltime sau ca este reportat sau nu. Planul de zbor nu o te tina in aer daca motorul sa oprit. Atita timp cit o sa existe avione si aviatie or sa fie accdente, iar noi ca piloti stim asta, este un risc pe care fiecare pilot il ia fara frica.
    Din pacat apar idioti ca tine care nu au nici o legatura cu aviatia si vorbesc numai timpenii, iar lumea de rind chiar crede ca ai dreptate.
    Majoritatea accidentelor sunt de natura mechanica, citi ai auzit pina acut ca au murit zburind in conditii meteo nefavorabile?
    Dar din pacate inca sint oameni ca tine, probabil ramasite de pe vremea comunismului care sunt inpotriva avansari in avatia civila de agrement, sau gelosi ca alti pot avea aparate de zbor si abilitatea de a le zbura.
    I-mi pare rau sa aud de accident.
    Condoleante Familiei.

  5. claudiu spune:

    Eddy, tu esti pilot?

  6. Sebi spune:

    domnul Eddy este un pilot de exceptie in California.

    Condoleante familiei celui decedat

  7. Cobi spune:

    primul comentariu nu imi apartine, l-am copiat pur si simplu (scrie si de unde in preambul)!
    Al doile, da, imi apartine
    Asa ca, Eddy, te-ai grabit cu epitetele…
    Poate mai multa atentie data viitoare ar face forumul acesta curat.
    Acum vad, Domnul Edy este din California!
    Sa-i multumim atunci lui Columb ca altfel toti americanii ar fi trait in Europa :)

  8. Eddy spune:

    Cobi
    Atunci nu ai dece sa te superi…pur si simplu am raspuns celui care a scris acest stupid comentariu si sper ca domnul depe Hotnews o sa-l citeasca.

  9. Eddy spune:

    Din pacate avem si aici multi care sunt inpotriva libertati zborului si ar vrea sa vada aviatia sportiva/agrement terminata…daca nu lupti inpotriva acestor indivizi pina la urma vor cistiga….chiar de curind in California niste idioti au dat in judecata citeva companii care produc benzina de aviatie spunind ca are plumb si poluaza atmosfera.
    Nu vreau sa ma abat de la subiect, din nou condelenate familiei si sa speram ca nu sa prea curind de alte accidente.

  10. Sebi spune:

    Asa este, din pacate. Ba presupuse sinucideri, ba trafic de tigari cu motodeltaplanul… Pentru oamenii care nu inteleg zborul si nu au tangente cu acest domeniu…se creeaza o imagine negativa a acestui sport. Pacat!

  11. [...] un zbor de test în zonă în momentul producerii accidentului.Conform portalului de aviaţie pilotmagazin.ro, pilotul decedat ar fi instructorul de zbor Mircea Toader, de 40 de [...]

  12. FAMILIA NISTOR DIN FOCSANI spune:

    SUNTEM VECHI PRIETENI AI FAMILIEI MIRCEA . NU AM MAI LUAT LEGATURA CU EI ,DE CAND AU PLECAT DIN FOCSANI .VESTEA MORTII LUI NE-A CUTREMURAT .DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA SI CONDOLEANTE FAMILIEI

  13. eu spune:

    girica e de vina, JOS GIRICA

  14. Vasile spune:

    Fost coleg de liceu militar si scoala militara de aviatie,transmit condoleante familiei si D.zeu sa-l odihneasca in pace. Sincere regrete..!

  15. Vasile spune:

    Fost coleg de scoala militara de aviatie si de camera cu chirie la inceputurile activitatii noastre…. ,transmit insanatosire grabnica lui Victor Huci,multa putere si rabdare familiei.

  16. unu altu spune:

    catre “eu” sau “tu” ma-ta e de vina ca te-a facut. unde a invatat ma-ta ca se intoarce in decolare in cazuri speciale…. da te-a invatat ma-ta

  17. fiica pilotului spune:

    Multumim pentru vorbele frumoase , iar cei care fac afirmatii gratuite sa se abtina de la comentarii, e prea dureros pentru noi…
    Suntem alaturi de Victori Huci

  18. Cristi spune:

    Am avut sansa sa-l cunosc pe acest om extraordinar si sa-i fiu elev.E mare pacat ca a plecat dintre noi…o sa ne lipseasca atat de mult. As vrea sa transmit condoleante familiei.Dumnezeu sa-l odihneasca!

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.