GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Aeroportul Baneasa – catalogat drept monument istoric!

[ 0 ] 9 august 2011 |

Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa, cunoscut şi ca Aeroportul “Aurel Vlaicu”, este cel de-al doilea din ţară ca trafic, după Aeroportul Otopeni si este considerat unitate de aviaţie începând din anul 1921, pe actuala poziţie geografică. A fost primul aeroport internaţional din ţară şi singurul, până la înfiinţarea Aeroportului Otopeni, în 1970, scriu cei de la libertatea.

Noua clădire a aerogării a fost construită între 1947 şi 1952, fiind concepută ca o elice cu trei pale.
Prima atestare documentară în presa vremii a Aeroportului Băneasa are loc pe 7 iunie 1910, când, pe “câmpul de la Băneasa” (fostul hipodrom de la Băneasa după 1920), pionierul aviaţiei româneşti Aurel Vlaicu prezintă câteva evoluţii cu avionul construit chiar de el, la mitingul aviatic organizat la acea vreme. Însă primele zboruri în zona Băneasa au fost efectuate de Louis Bleriot, în 1909, pe terenul hipodromului particular de la Băneasa (în prezent cartierul Băneasa din Capitală) – o porţiune din vechea moşie a contesei de Montesquiou.

Pe 1 august 1912, Liga Aeriană Română, condusă de principele George Valentin Bibescu, înfiinţează la Băneasa o şcoală de pilotaj pentru piloţi militari. Mai târziu, aerodromul devine aeroport; se adaugă o şcoală de pilotaj pentru piloţi civili şi Aeroclubul Regal Român.
Pe 12 noiembrie 1922 a fost inaugurată prima linie aeriană intercontinentală între Europa şi Asia, pe ruta Paris – Strasbourg – Praga – Viena – Bucureşti (Băneasa)- Constantinopol. În 1930 au fost semnate convenţii cu Polonia şi Cehoslovacia, care au contribuit la dezvoltarea Aeroportului Băneasa ca aeroport internaţional.

În 1942, la Aeroportul Băneasa se construieşte prima pistă betonată din România.

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Ştefan Mladin trimis în judecată
  2. Cel mai mare accident aeronautic din Romania…la un pas de a se intampla, saptamana trecuta, pe aeroportul Otopeni!
  3. Wizz Air devine agresiv
  4. Cele mai periculoase aeroporturi din lume
  5. Topul celor mai primitoare aeroporturi din lume

Tag-uri: , , , , , , ,

Categorie:: Editorial, News, Pilot Magazin

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.