GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Aplicatii iPad pentru piloti ce inlocuiesc aparatura clasica de bord

[ 0 ] 4 august 2011 |

Aparitia iPad-ului a revolutionat lumea zborului: de la planificarea unui raid pana la utilizarea lui in locul clasicelor instrumente de bord. Mai nou, revolutionarul computer Apple poate fi folosit pe post de “sintetic vision” pentru zborurile IFR!

Daca pana acum erau folosite aparate scumpe…adica  clasicele glass-cockpit, acum a aparut varianta ieftina, un simplu program ce se poate instala pe iPadul personal.

Programele ce pot fi achizitionate la preturi foarte mici seamana cu un simulator de zbor. Ele afiseaza harti tridimensionale a locului unde zburati, dandu-va posibilitatea sa intrati in nori sau sa faceti zboruri nocturne. Aveti chiar si giroorizont!

Creatorul acestui software ( WingX Pro7), Hilton Goldstein afirma ca aplicatia nu poate fi folosita inca ca instrument principal de navigatie, caci FAA cere mai multe teste inainte de certificarea noii tehnologii. Nu mai e mult pana acolo insa.

Versus clasicul Garmin

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Un nou aparat în carlingă: iPad-ul!
  2. Companiile aeriene, in pas cu tehnologia mobila…

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: Avioane, Descopera zborul, Editorial, Lectia de zbor, News, Pilot Magazin

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.