GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Record mondial: a fost instalat un webcam în apropiere de vârful Everest

[ 0 ] 2 octombrie 2011 |
Compania germană Mobotix a stabilit un nou record, amplasând un webcam în Munţii Himalaya pentru a filma cea mai înaltă culme de pe Terra – vârful Everest.
Camera a fost amplasată pe muntele Kala Patthar, la o altitudine de 5.643 de metri, de unde transmite imagini HD cu Everestul, ce se înalţă la 8.848 de metri.
Camera video instalată pe Kala Patthar devine webcam-ul situat la cea mai mare altitudine, depăşind recordul stabilit de camera amplasata pe vârful Anconcagua din Argentina, aflată la 4.389 de metri altitudine.
Webcam-ul este alimentat cu energie solară şi este proiectat să reziste la condiţiile grele de pe vârful Kala Patthar, unde temperaturile pot să atingă valori de -30 de grade Celsius.
Aparatul funcţionează între 6 dimineaţa şi 6 seara, ora locală, imaginile actualizându-se la fiecare 5 minute. Secvenţele capturate de webcam vor fi folosite alături de datele înregistrate de staţia meteo de pe Everest în cadrul unui proiect ce studiază schimbările climatice.
Webcam-ul poate fi accesat de aici.

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , , ,

Categorie:: Alte articole in afara aviatiei, Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Mihai Nazare. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.