GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

GE Aviation – contracte de 12 miliarde USD la Dubai Airshow

[ 0 ] 23 noiembrie 2011 |

GE Aviation a semnat noi comenzi de motoare şi acorduri de service în valoare de 11,9 miliarde USD la Dubai Airshow.

De asemenea, compania a anunţat că va proiecta şi construi o unitate de revizii şi reparaţii motoare în valoare de 120 milioane pentru compania aeriană Emirates din Dubai.

foto: GE Aviation

Comenzile includ un contract pentru motoare şi service în valoare de 6 miliarde USD semnat în vederea dotării celor 50 de aeronave Boeing 777-300ER noi ale companiei Emirates cu motoare GE90-115B. Compania a semnat şi un acord în valoare de 1 miliard USD cu Cargolux în vederea dotării noii sale flote de aeronave de transport marfă Boeing 747-8 cu motorul GEnx-B2, prevăzut cu cea mai nouă tehnologie de motoare de la GE.

  • CFM International, o asociere cu capital mixt 50/50 între GE şi compania franceză Snecma, a anunţat vânzarea de motoare LEAP-1A avansate către Republic Airways din Indianapolis, Indiana, pentru dotarea celor 20 de aeronave Airbus 319neo şi 60 de aeronave Airbus 320neo ale companiei aeriene. De asemenea, CFM va furniza motoare în valoare de 60 milioane USD şi companiei Lufthansa.

Viteza, puterea şi eficienţa sunt câţiva factori cheie care conferă companiilor aeriene avantajul competitiv şi au un rol determinant în alegerea modelului de motor pe care îl vor cumpăra. Motoarele GE90, GEnx şi LEAP fac parte din portofoliul Ecomagination al GE.

De exemplu, modelul GE90-115B este cel mai mare şi mai puternic motor de avion comercial construit vreodată. Însă acesta a fost proiectat şi pentru a oferi o eficienţă a consumului de combustibil mai mare decât cea a concurenţei.

O flotă de treizeci de aeronave Boeing 777 prevăzute cu motoare GE90-115B este proiectată astfel încât să emită anual cu 389.000 tone de dioxid de carbon mai puţin decât o flotă concurentă cu caracteristici similare. Este vorba de emisii anuale de CO2 echivalente cu emisiile a peste 76.000 de maşini aflate pe drumurile din SUA. Aceeaşi flotă poate aduce o economie a costurilor de combustibil în valoare de 100 milioane USD în comparaţie cu o flotă concurentă cu caracteristici similare, noteaza reprezentantii GE aviation.

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Criza in Dubai? nici vorba…tocmai au comandat 50 de Boeing-uri!
  2. Boeing a dat startul constructiei celui de-al 1.000-lea 777
  3. Boeing modifica CH-47F Chinook al armatei SUA
  4. Boeing va construi noile tankere ale U.S. Air Force
  5. Airbus ataca pozitia de lider a Boeing in China

Tag-uri: , , , , , ,

Categorie:: News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.