GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Serial: Par proiectate de un copil de 5 ani dar au zburat. Top 8 cele mai ciudate aparate de zbor # 4. BIMustangul

[ 0 ] 20 noiembrie 2011 |

P-51 Mustang a fost, la vremea lui un avion extraordinar. Nu la superlativ insa, caci inginerii s-au gandit sa faca ceva mai bun: sa uneasca doua astfel de aeronave ca in imaginea de mai jos. Astfel a luat nastere F-82.

Acesta a fost singurul avion care a inspirat o reclama la Doublemint - guma de mestecat

La ce foloseau doua cabine?

Ei bine, una dintre ele era dedicata pilotajului, cealalta armamentului: sonar si arme. Totodata, aceasta era aeronava ideala pentru cei ce se dusmanesc, in cazul in care pilotul nu il suporta pe copilot…si viceversa.

F-82 a iesit la zbor in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Desi bun ca aparat, pilotii se plangeau ca pozitia de pilotaj laterala, si nu centrala cum erau obisnuiti, le ingreuneaza treaba. Avionul a fost folosit prin Korea o vreme, pana la aparitia altor aparate de zbor mai moderne, in misiuni de transport sau escorta aeriana.


Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Serial: Par proiectate de un copil de 5 ani dar au zburat. Top 8 cele mai ciudate aparate de zbor # 5. Avionul – elicopter Vought XF5U

Tag-uri: , , , , ,

Categorie:: Avioane, Editorial, Pilot Magazin

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.