GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

James Cameron va repeta recordul de adancime al planetei

[ 0 ] 11 martie 2012 |

James Cameron, care a regizat filmele Titanic si mai recentul Avatar, se va scufunda in groapa Marianelor din Oceanul Pacific, cel mai adanc loc de pe planeta, situat sub nivelul oceanului la o adancime de 11.500 metri. Prima incursiune in groapa Marianelor a avut loc in 1960. Imbarcati la bordul batiscafului Trieste, inginerul oceanograf Jaques Piccard si Don Walsh, un tanar locotenent, ofiţer de submarin in Marina SUA, s-au lansat spre adancuri, langa insula Guam in Pacificul de Nord-Vest. Au ramas in imersiune timp de 20 de minute, la acea adancime si presiune imensa si au iesit la suprafata nevatamati.

Daca Jaques Piccard a atins recordul de adancime, tatal sau, Auguste Piccard a atins recordul de inaltime.
James Cameron decis sa rupa un nou record: regizorul se va scufunda in cel mai adanc loc de pe Pamant

 Fiind fizician si interesat de studiul razelor cosmice, Auguste Piccard a construit un balon dotat cu o cabina presurizata cu care in 1931 s-a ridicat in stratosfera la inaltimea de 15.240 metri.

 James Cameron s-a alaturat celor de la National Geographic, care cu sprijinul  Rolex, vor conduce expeditia in adancul oceanului, cu scopul de a largi orizonturile stiintifice si a descoperi noi informatii despre planeta.
Expeditia, care se desfasoara sub numele “Deep Sea Challenge“, va fi punctul de plecare pentru un nou film 3D care va relata intreaga aventura. Adancurile oceanului sunt locuri inca neexplorate in totalitate de oameni.
Scopul nostru este de a construi o mostenire stiintifica bogata, care sa fie valoroasa viitoarelor generatii a spus James Cameron pentru National Geographic.
  Cameron nu este la prima experienta de acest gen. Pentru celebra pelicula Titanic, regizorul a facut 12 scufundari in zona de nord a Atlanticului, care l-au ajutat pentru a dezvolta o noua tehnica de filmare sub apa.
 Desi n-a mentionat ca ar fi vreo legatura intre aceasta scufundare si continuarile filmului Avatar, fanii si presa straina speculeaza posibilitatea ca expeditia sa fie un punct de plecare pentru Avatar 2.
 Cameron a mai declarat in trecut ca Avatar 2 se va concentra pe viata subacvatica a luxuriantei planete Pandora si va contura in continuare portretul civilizatiei Na’vi. Asa cum s-a intamplat si la alte trilogii, precum Matrix sau Piratii din Caraibe, cele doua continuari pe care James Cameron le planuieste vor fi  scrise impreuna, ca un tot unitar, si probabil vor fi si produse impreuna. Avatar 2 se va lansa intre 2014 si 2016.
“Eu scriu al doilea si al treilea film impreuna. Ambele vor avea actiunea pe Pandora si vom vedea oceanele de pe planeta, pe care nu le-am vazut pana acum.
 
 E un ecosistem pe care mor de nerabdare sa-l creez. Va fi spectaculos. Al doilea film va reduce putin perspectiva: in loc de padurea tropicala, o sa se concentreze doar pe lumea subacvatica”, a explicat Cameron

Tag-uri: , , , , , , , , ,

Categorie:: Alte articole in afara aviatiei, Aventură

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Mihai Nazare. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.