GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Serviciul Criminalistic Timis a facut pasul spre viitor. O drona a intrat in dotarea autoritatilor

[ 1 ] 18 martie 2013 |

Premiera pentru Politia Romana. O drona, adica un avion fara pilot, este ajutorul de nadejde al politistilor din cadrul Serviciului Criminalistic Timis.

Drona a fost achizitionata si echipata de un politist criminalist din Timisoara pentru a survola si filma zonele in care au loc infractiuni. Este utila, mai ales, in zonele greu accesibile sau in cele cu risc ridicat, a subliniat realizatorul.

“Este un sistem pe care m-am gandit eu ca l-as putea adapta in munca mea de zi cu zi si anume de investigarea locului faptei. Aceasta drona am dotat-o cu o camera foto-video cu care pot capta imagini de la o anumita altitudine”, a spus Silviu Predescu.

Cum bugetul institutiei nu permite cumpararea unui asemenea aparat, politistul Silviu Predescu a dat din propriul buzunar o mare parte din banii necesari achizitiei. Drona nu este performanta, dar imaginile video pe care le va surprinde vor ajuta la aflarea adevarului in cazurile complicate.

Politistul timisorean sustine ca la noi in tara a mai fost folosita o drona pentru investigatii criminalistice. Este, totusi, o metoda  mult mai cunoscuta in strainatate.

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , , ,

Categorie:: People, Pilot Magazin TV, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Marinela OPREA. Vezi profilul complet.

Comentarii (1)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Silviu Predescu e un baiat deosebit. Pe deasupra realizeaza niste fotografii aeriene de exceptie. Pe cateva le-am postat aici: http://www.facebook.com/pages/Romania-vazuta-din-Paramotor/328220617284711

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement