GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Masina zburatoare a primit “verde” sa circule

[ 0 ] 18 octombrie 2010 |

terrafugia1 300x162 Masina zburatoare a primit “verde” sa circuleTerrafugia Transition, aeronava ultrausoara care se poate transforma intr-un automobil omologat pentru drumurile publice, va intra in productia de serie dupa ce Administratia Federala de Aviatie (FAA) a SUA i-a acordat o dispensa speciala de gabarit.

Transition a fost proiectata ca o aeronava “sportiva usoara”,  cel mai mic tip de aeroplan privat din categoria celor recunoscute de FAA,  cu o greutate maxima de 600 de kilograme. Insa producatorului i-a fost imposibil sa integreze dispozitivele de siguranta – airbaguri,  zone de botire si cusca din lonjeroane, spre exemplu – necesare vehiculelor stradale,  in aceasta greutate.

In mod neasteptat,  FAA a facut o exceptie in cazul avionului-masina Transition, permitandu-i sa se clasifice in randul aeronavelor sportive usoare,  in ciuda celor 55 de kilograme prin care depaseste limita impusa. Transition-ul cu doua scaune isi poate folosi roata din fata pentru a fi condus pe drumuri la viteze normale de croaziera,  cu aripile pliate,  la un consum rezonabil, de sub opt litri la suta de kilometri.

Imediat ce se afla intr-un loc propice decolarii, cum ar fi o pista de aeroport,  sau pur si simplu o suprafata de teren plan de marime adecvata, Transition isi poate intinde aripile si pune in miscare elicea dorsala pentru a zbura. Aripile pliabile sunt actionate electric. Viteza aeriana de croaziera este de 185 km/h, iar aparatul are o autonomie de zbor de 740 de kilometri si poate transporta 200 de kilograme. Are nevoie de o pista lunga de aproximativ 500 de metri pentru decolare si poate incapea intr-un garaj standard. Pretul estimat pentru Terrafugia Transition este  de 194.000 de dolari.

Sursa: Descopera.ro

copy Masina zburatoare a primit “verde” sa circulefavicon Masina zburatoare a primit “verde” sa circuletrans Masina zburatoare a primit “verde” sa circule

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement