Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Liceenii timisoreni se vor putea specializa in aeronautica

[ 0 ] 3 noiembrie 2010 | Sebi

Conform Tion.ro,

Elevii de la colegiile cu profil tehnic din Timişoara vor putea opta pentru o specializare în domeniul aeronautic de anul viitor. Va fi formată cel puţin o astfel de clasă, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

„În acest moment suntem în discuţii avansate cu o companie care ar dori specialişti în domeniul aeronauticii formaţi la Timişoara. Urmărim să vedem care unitate de învăţământ se potriveşte cel mai bine condiţiilor impuse de acest domeniu”, a afimrat Marin Popescu, inspectorul şcolar general din Timiş. El a explicat că, pentru a putea fi înfiinţată această specializare este nevoie de introducerea unui curriculum în domeniul Dezvoltare Locală.

Pe această bază, o specializare în aeronautică la sol ar urma să fie introdusă în programa şcolară a unui colegiu cu profil tehnic din Timişoara. „Acum căutăm să aflăm unde sunt cadre didactice specializate în mecanică, electronică etc. pentru a înfiinţa în cel mai potrivit loc această secţie începând cu anul şcolar viitor”, a adăugat Popescu. Un aspect pozitiv al formării acestei secţii îl reprezintă realizarea practicii exact la compania care caută astfel de personal specializat, firmă care îi învaţă pe tinerii liceeni ceea ce au nevoie pentru o viitoare angajare. „În Timişoara, baza materială pentru derularea activităţilor aeronautice există, aeroportul nostru fiind cel mai important din zona de vest a ţării”, a mai declarat inspectorul general.

Tag-uri: , ,

Categorie:: News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.