GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

“Aviocopterul” ce va depăși viteza sunetului

[ 0 ] 14 ianuarie 2011 |

“Aviocopterul” hibrid X3 – ce combina elice dispuse frontal, montate pe doua aripi scurte, cu clasicul rotor tipic oricarui elicopter – urmareste sa depaseasca obstacolele cronice pe drumul spre o noua era a zborului cu elicoptere de mare viteza, prin imbinarea avantajelor aeronavelor cu aripi fixe cu cele ale elicopterelor standard. Aceasta transformare ii permite dispozitivului hibrid sa zboare cu 220 de noduri sau cu 400 km/h.

Aceasta iesire la rampa a celui mai mare constructor civil de elicoptere din lume a venit la mai putin de doua saptamani dupa ce unitatea Sikorsky a United Technologies a pretins un record de viteza neoficial de 250 de noduri (460 km/h), pentru propriul sau prototip intitulat X2. Versiunea pe care o ofera acesta este substantial diferita de modelul european, americanii utilizand  un al doilea rand de palete montate pe rotorul principal al elicoptereului, care se invart in sens opus elicelor principale.
Elicopterele moderne tipice zboara cu viteza de aproximativ 130-140 de noduri si ar putea depasi acest prag. Totusi, designul standard face ca atunci cand varfurile elicelor de pe rotor se apropie de viteze supersonice impingand aparatul sa zboare mai repede, acest lucru ameninta stabilitatea bazei rotorului. Ca atare, inginerii au incercat sa vină cu idei care sa creasca performantele fara a pierde din eficienta.

aviocopter 165x165 Aviocopterul ce va depăși viteza sunetului

Sursa:descopera.ro

Incoming search terms:

Tag-uri: , ,

Categorie:: Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement