Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Click pentru detalii

Situaţia pistei înierbate a aeroclubului Aurel Vlaicu – Ultimele noutăţi

[ 1 ] 29 martie 2011 | Sebi

Având în vedere că unul dintre obiectivele Aeroclubului Romaniei este de a promova şi sprijini aviaţia generală, sâmbătă, 26 martie conducerea A.R. a solicitat o întrevedere cu operatorii de aviaţie generală de la Clinceni, privind problematica HG912 pentru această locaţie.

S-a propus Ministerului Transportului şi  directiei de Aviaţie din Minister, precum şi unitatii militare care deţine pista înierbată a aerodromului, ca Aeroclubul României, prin relaţii contractuale, să coordoneze activitatea celorlalţi operatori de la Clinceni, însă doar în timpul programului Aeroclubului (în general de miercuri pâna duminică de la orele 09:00- 17:00, pentru a da ocazia atât sportivilor, cât şi celorlalţi operatori să-şi folosească timpul liber din weekend pentru zbor). Se caută însă soluţii pentru extinderea programului.

Contractul dintre Aeroclubul României şi operatorii aerieni privaţi prevede următoarele :

  • A.R asigură coordonarea activităţii de zbor
  • Pune la dispoziţie frecvenţa alocată (128.3)
  • Pune la dispoziţie zona de spaţiu aerian alocată (LRR 100)
  • Se obligă în situaţia apariţiei unor incidente să ia măsurile necesare conform planului de urgenţă.

 

  • Operatorii aerieni se obligă să respecte instrucţiunile şi regulile de circulat pe aerodrom, normele de protecţie a muncii precum şi reglementările aeronautice în vigoare.

Trebuie menţionat faptul că Aeroclubul României face în continuare demersuri pentru preluarea pistei înierbate şi certificarea ei. În momentul de faţă, zona este ameninţată de apariţia construcţiilor care ar dăuna activităţii de zbor. Totodată, se caută soluţii pentru primirea altor aeronave din afara zonei Clinceni.

Mesaje asemănătoare:

  1. Situatia pistei inierbate a aerodromului Aurel Vlaicu. Aeroclubul Romaniei in 2011
  2. Concurs aterizari punct fix !

Tag-uri: , , ,

Categorie:: Aerodrom, News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (1)

Feed RSS pentru comentarii

  1. claudiu pacearca spune:

    “Totodată, se caută soluţii pentru primirea altor aeronave din afara zonei Clinceni”- stiu eu unele inghesuite pe aici pe la Muzeul Aviatiei :-)))))

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.