GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Area 51, cel mai secret loc de pe Pamant…nu mai este atat de secret

[ 0 ] 30 mai 2011 |

Aura mistica ce s-a creat in jurul acestei baze militare din desertul Nevada – careia guvernul american nu ii recunoaste existenta – a garantat popularitatea si prezenta acestei “Area 51″ in toate teoriile conspiratiei care au fost lansate, dar si in filmele SF de mare succes.

Zona 51 (în engleză: Area 51) este situată lângă lacul sărat Groom Lake, pista de aterizare desfăsurându-se pâna la celălalt capăt al lacului. A fost ales un lac sărat pentru că aterizarea de urgență, cu viteză mare se face cu mai puține riscuri pe un lac de sare secat, cu suprafața moale, decât pe o pistă din beton dur.

Certitudinile referitoare la Zona 51 sunt destul de puține. Începând cu 1954, acolo se testează cele mai avansate tehnologii ale armatei americane. Cu timpul s-a aflat ca acolo a fost perfecționat avionul-spion Lockheed U-2 (cel care a descoperit rachetele nucleare sovietice instalate in Cuba) și aparate precum celebrul avion de recunoaștere Lockheed SR-71 Blackbird sau avionul greu detectabil prin radar (Stealth) Lockheed F-117 Nighthawk (inclusiv varianta inițială la scară 2/3 Lockheed Have Blue), avionul experimental de urmărire a câmpului de luptă Northrop Tacit Blue și aparatul pentru încercări Boeing Bird of Prey. Toate au fost testate in secret. Din imaginile prezentate pe Terraserver, reiese că, alături de clădiri si instalații există si o imensă pistă de decolare/aterizare, lungă 9 km.

 

Insa acum, datorita desecretizarii informatiilor si fotografiilor cu Area 51 ofera o imagine de ansamblu asupra “celui mai secret” loc de pe Pamant. Fotografiile “National Geographic” prezinta resturile unui avion de spionaj, prabusit pe teritoriul desertului in ianuarie, 1963, si multe altele.

Area 51
Area 51
Area 51

Cazul a fost musamalizat de americani in acea perioada, pentru ca nu doreau ca inamicii sa afle – in plin Razboi Rece – de inovatiile pe care le au, de cat de dezvoltata era tehnologia folosita de ei. Nedetectabil de radarele din acea vreme,
avionul prabusit, un A-12, putea zbura cu mai bine de 3.500 de km/h si putea strabate continentul american in doar 70 de minute.

Foto: National Geographic

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Dor de zbor
  2. Avionul – descriere şi funcţionare(III)
  3. IAR 81 si IAR 81A
  4. Armata Română spune “Adio” AN-2
  5. Avion nou pe cer: Flight Design C4

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: Avioane, Editorial

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.