GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Sezonul inscrierilor in APPAUM s-a deschis! Sunteti cu totii bineveniti, de la zburatori la pasionati de aviatie!

[ 0 ] 27 iunie 2011 |

Zilele acestea am dat drumul inscrierilor in cadrul APPAUM. Tin sa va mentionez ca sunteti cu totii bineveniti, de la zburatori la simplii pasionati de aviatie. Cine suntem si ce am facut pana acum, veti citi in randurile ce urmeaza.

Ce ne dorim sa facem pe parcurs…puteti afla in paginile website-ului www.pilotmagazin.ro/appaum

flag romanian Sezonul inscrierilor in APPAUM s a deschis! Sunteti cu totii bineveniti, de la zburatori la pasionati de aviatie!Este prima asociatie din domeniul aviatiei ultrausoare din Romania si a fost infiintata in anul 2007, an in care in Romania numarul pilotilor de aeronave ultrausoare se ridica la 150 de piloti.

Click aici pentru a descarca statutul APPAUM.

Constituita la initiativa unui grup de piloti si constructori ai primelor aeronave de acest tip din Romania, APPAUM s-a nascut din necesitatile momentului, reprezentate atat de lipsa de acces la informatiile tehnice si juridice specifice domeniului ultralight (ulm), cat si din nevoile imediate ale pilotilor lipsiti, in desfasurarea activitatii lor, de un suport real din partea ministerului tutelar al aviatiei.

Asociatia s-a infiintat intr-un moment in care autoritatile urmareau crearea de zone precis delimitate destinate zborului cu ulm in Romania (asa-numitele “rezervatii”) si obligarea entuziastilor piloti ulm sa zboare sub criterii extrem de restrictive.

Acesta este motivul pentru care primele actiuni ale asociatiei au vizat organizarea unor intalniri cu factorii de deciziei din cadrul ministerului tutelar, iar printre primele reusite s-a numarat punerea la punct a unui cadru juridic, de comun acord cu factori ministeriali, pentru derularea activitatilor aeriene in conditii cat mai putin supuse restrictiilor de pana in acel moment, respectand bineinteles conditiile de securitate aeriana.

Desi nu a realizat un adevarat Cer deschis, totusi, daca astazi se zboara in Romania acest lucru se datoreaza si APP-AUM.

Asociatia s-a infiintat intr-un moment in care autoritatile urmareau crearea de zone précis delimitate destinate zborului cu ulm in Romania (asa-numitele “rezervatii”) si obligarea entuziatilor piloti ulm sa zboare sub criterii extrem de restrictive.

Acesta este motivul pentru care primele actiuni ale asociatiei au vizat organizarea unor intalniri cu factorii de deciziei din cadrul ministerului tutelar, iar printre primele reusite s-a numarat punerea la punct a unui cadru juridic, de comun acord cu factori ministeriali, pentru derularea activitatilor aeriene in conditii cat mai putin supuse restrictiilor de pana in acel moment, respectand bineinteles conditiile de securitate aeriana.

Desi nu a realizat un adevarat cer deschis, totusi, daca astazi se zboara in Romania acest lucru se datoreaza si APPAUM!

Asociatia a pornit la drum avand ca dotare tehnica doar cateva aeronave si un teren de zbor proprietate privata la Sirna- Ploiesti, iar in numai doi ani, prin intermediul asociatiei au mai fost inaugurate numai putin de 10 alte terenuri in tara.

APPAUM vizeaza toate categoriile de aeronave ultralight:

  • Avioane triax
  • Motodeltaplane
  • Motoparapante

Zborurile desfasurate sunt:

  • Zboruri in interes propriu
  • Zboruri particulare
  • Zboruri de scoala
  • Lansare de parasutisti
  • Filmari si fotografiere aeriana

Picture 047 Sezonul inscrierilor in APPAUM s a deschis! Sunteti cu totii bineveniti, de la zburatori la pasionati de aviatie!

 

Sub egida APPAUM a aparut singura revista de specialitate ultralight din Romania, Pilot Magazin, revista care era distribuita gratuit tuturor membrilor. Acum revista se bucura de un public numeros in format online, fiind upgradata zilnic cu materiale informative utile zburatorilor sau pasionatilor de aviatie.

1 Sezonul inscrierilor in APPAUM s a deschis! Sunteti cu totii bineveniti, de la zburatori la pasionati de aviatie!

Clubul juristilor din cadrul APPAUM, care cuprinde atat avocati care au aceasta pasiune, cat si mai multe case de avocatura asociate, asigura membrilor consultanta juridica necesara ori de cate ori este nevoie.

Un nou capitol a fost deschis in toamna lui 2010 prin aducerea in tara si realizarea de zboruri demonstrative a primului girocopter, purtand sigla APPAUM.

DSC 0309 Sezonul inscrierilor in APPAUM s a deschis! Sunteti cu totii bineveniti, de la zburatori la pasionati de aviatie!

Picture 072 Sezonul inscrierilor in APPAUM s a deschis! Sunteti cu totii bineveniti, de la zburatori la pasionati de aviatie!

 

Tot in 2010, pentru prima data in istoria de 20 de ani a Campionatului National de Aeronave Ultrausoare, Federatia Aeronautica Romana a cedat drepturile de organizare catre o asociatie, iar rezultatele s-au vazut in modul execeptional de organizare a evenimentului.

2 Sezonul inscrierilor in APPAUM s a deschis! Sunteti cu totii bineveniti, de la zburatori la pasionati de aviatie!

APPAUM a contribuit la crearea unui nou brand turistic al tarii, cel al turismului aerian, organizand raiduri aerine ce s-au concretizat in realizarea primelor pliante de turism aerian din Romania destinate promovarii tarii in strainatate. Astfel, asociatia a propus Ministerului Turismului iniţierea unui parteneriat care să asigure promovarea turismului românesc prin zboruri si demonstraţii aeriene.

3 Sezonul inscrierilor in APPAUM s a deschis! Sunteti cu totii bineveniti, de la zburatori la pasionati de aviatie!

APPAUM a fost si initiatorul primei retele de aerodromuri turistice comunale integrate, prin transformarea terenurilor agricole neviabile in zone de zbor, angrenand comunitatile locale în desfasurarea de activităţi turistice, ori pentru diverse acţiuni utilitare.

Un aspect important este reprezentat de promovarea zborului. Periodic se desfasoara demonstratii aeriene si activitati de zbor destinate unor categorii sociale (copii, persone cu disabilitati, studenti la facultatile de aviatie), iar o contributie insemnata la promovarea zborului cu ulm in Romania se face prin actiunile de sustinere financiara a organizarii de noi si noi cluburi aeriene si inaugurarea de aerodromuri in tara.

4 Sezonul inscrierilor in APPAUM s a deschis! Sunteti cu totii bineveniti, de la zburatori la pasionati de aviatie!

Principala baza a APPAUM, aerodormul Aerofox de la Sirna Tariceni s-a constituit intr-o rampa de lansare spre implinirea visului de a zbura pentru multi tineri. Aici se organzeaza atat cursuri de pilotaj cat si evenimente artistice si tematice. Sirnaville ,festival de muzica,workshopuri si zbor. Totul pentru promovarea acestui sport si atragerea tinerilor. ZOLTAN VERES a fost prezent, alaturi de GOGER ATILA!51 Sezonul inscrierilor in APPAUM s a deschis! Sunteti cu totii bineveniti, de la zburatori la pasionati de aviatie!

APPAUM pune la dispozitia membrilor sai baza materiala existenta, oferind hangarele de pe aerodomurile sale pentru hangararea gratuita a aeronavelor. Totodata, in cadrul primului club al pilotilor, APPAUM organizeaza sejururi in cabana proprie de la Vatra Dornei, unde exista un aerodrom cu hangar.

155401 116046621796088 100001722522485 110083 3419707 n Sezonul inscrierilor in APPAUM s a deschis! Sunteti cu totii bineveniti, de la zburatori la pasionati de aviatie!

74795 116047248462692 100001722522485 110084 7859041 n Sezonul inscrierilor in APPAUM s a deschis! Sunteti cu totii bineveniti, de la zburatori la pasionati de aviatie!

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,

Categorie:: People, Pilot Magazin, Publicitate, Timp liber, Turism aerian



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement