GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Air France si Airbus au zburat complet “eco”

[ 0 ] 15 octombrie 2011 |

Cele doua companii tocmai au terminat cel mai “verde” zbor comercial de pana acum. In cadrul acestuia, au fost combinati mai multi factori: cei mai noi combustibili bio, dar si cele mai noi sisteme de management al traficului aerian. Zborul Toulouse-Blagnac catre Paris-Orly, la bordul unui A321 a demonstrat ca emisiile de CO2 pot fi taiate la jumate, fata de emisiile unui zbor normal.

Asadar, zborul AF6129 a combinat pentru prima oara bio-combustibilii cu doua solutii ingenioase de management al traficului aerian: ATM (optimised air traffic management) si CDA (continuous descent aproach).

Daca despre biocombustibili cu siguranta ati mai citit, solutiile de management al traficului au rolul de a reduce cantitatea de combustibili folositi.

De exemplu, in cadrul unei proceduri bazate pe CDA, aeronava pierde inaltime treptat, evitand holding-urile sau level-flight-urile ce necesita lucrul cu motorul. Utilizarea mai putina a propulsoarelor si venirea la aterizare “planat” fac sa fie utilizat mai putin combustibil, scazand implicit emisiile de CO2.

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Companiile Air France şi Airbus, acuzate de omor involuntar
  2. Premiera Mondiala in aviatie: A zburat primul elicopter electric!
  3. Un Airbus A319 a ramas fara motor dupa decolare!
  4. Misterul prabusirii avionului Air France (zborul 447) a fost elucidat!
  5. Boeing 747-8 Intercontinental a zburat pentru prima oara

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,

Categorie:: News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.