GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Totul despre cursele aeriene din Reno

[ 0 ] 7 octombrie 2011 |

Cursele aeriene din Reno au aparut in ’64, la initiativa lui Bill Stead, (fost pilot in al Doilea Razboi Mondial), de a relua celebrele Curse Aeriene Nationale, din ’49.  Nu a trecut mult timp si au aparut in gasca si alti zburatori.

Evenimentul a inceput sa fie organizat anual de atunci, adunand mii de spectatori de fiecare data. Acesta s-a tinut initial la aerodromul Sky Ranch, pe o fasie de pamant de 2.000 picioare lungime. Dupa cateva editii, a fost mutat in Reno, devenind o destinatie obligatorie, de fiecare data, atat pentru piloti, cat  si pentru pasionatii de avioane.

Istoria curselor aeriene incepe in timpul Primului Razboi Mondial. Acestea s-au dezvoltat de-a lungul timpului pe mai multe categorii, in functie de aeronavele participante. In ziua de astazi la cursa participa biplane, avioane sport, clasice sau de acrobatie. Pilotii se bat nu numai pe timpi mai buni, ci si pentru premii ce depasesc un milion de dolari.

Pentru ca viteza este importanta, aeronavele inscrise in competitie sunt serios modificate si impinse la limita de cele mai multe ori. Cele mai performante aparate de zbor au fost, de fiecare data Mustangurile.




 


Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Totul despre Catalogul ARESTI
  2. 10 lucruri de stiut despre avion
  3. Sunt pasager al unei companii aeriene Europene. Ce drepturi am?
  4. Dezvoltarea aviatiei dupa cel de-al doilea Razboi Mondial (II)
  5. Aviatia intre cele doua razboaie mondiale

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Editorial, Pilot Magazin TV

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.